Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Kaimiņš rosina aicināt LTV skaidrot Girsa atspoguļošanu raidījumā

© F64

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) šodien aicināja Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisiju prasīt skaidrojumu Latvijas Televīzijas (LTV) valdei vai Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei par prokrieviskā aktīvista Illariona Girsa atspoguļojumu LTV raidījumā.

Kaimiņu satrauc fakts, ka LTV 7.kanālā raidījumā "Punkts uz i", kurā bija uzaicināts arī Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), Girss esot pasniegts kā reprezentabls otras puses viedokļa paudējs. Raidījumā neesot norādīts, ka ir lūgts sākt kriminālvajāšanu pret Girsu un viņš ir dedzinājis Latvijas pasi, neapmierināts ir deputāts. Tāpat aktīvistam neesot prasīts, kur viņš saņem finansējumu, un Girss kopumā esot parādīts kā "balts jēriņš".

Komisija par šo jautājumu lēmumu nepieņēma, tās priekšsēdētājam Ilmāram Latkovskim (VL-TB/LNNK) norādot, ka, lai pieņemtu kādu lēmumu, vispirms deputātiem attiecīgais sižets ir jānoskatās.

No dažu citu deputātu izteikumiem šodienas komisijas sēdē netieši izrietēja satraukums kopumā par atsevišķu notikumu atspoguļojumu medijos un lai tas neradītu kaitējumu valstij. Tajā pašā laikā tika norādīts, ka nedrīkst būt cenzūra.

Kā ziņots, Drošības policija (DP) oktobrī Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai lūgusi sākt kriminālvajāšanu pret vienu no partijas "Par dzimto valodu!" līderiem Girsu.

Kriminālvajāšanu pret Latvijas pilsoni lūgts sākt saistībā ar 2014.gada novembrī interneta vietnē "http://illarion.lv"publicēto rakstu. Apsūdzību lūgts uzrādīt pēc Krimināllikuma panta, kas paredz atbildību par nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu pārraides sistēmu, aģentūru LETA informēja DP.