Elksniņš: Daugavpils olimpisko centru vada tiesāts pedofils

© twitter; ekrānšāviņš

Visai nepatīkamu informāciju savā twitter kontā publicējis Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš, kurš norādījis – šobrīd Daugavpils Olimpisko centru vada tiesāts pedofils.

Savā twitter kontā deputāts ierakstījis ziņu, ka Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) lūgusi biedrībai „Latvijas Olimpiskā komiteja” izvērtēt vai līdzšinējais IA "Daugavpils Olimpiskais centrs" valdes loceklis Uldis Pastars ir tiesīgs vadīt Daugavpils Olimpisko centru.

„Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija lūdz biedrībai „Latvijas Olimpiskā komiteja vērtēt vai Olimpisko centru var vadīt tiesāts pedofils,” raksta deputāts, kurš savu ierakstu papildinājis ar fotogrāfiju, kurā redzama VBTAI atbilde paša A. Elksniņa prasībai izvērtēt vai U. Pastars, ņemot vērā iepriekšējo sodāmību, ir tiesīgs vadīt konkrēto iestādi.

Spriežot pēc publicētās vēstules, A. Elksniņš VBTAI vērsies šā gada septembrī, norādot uz iespējamu Pastara sodāmību par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret tikumību un dzimumneaizskaramību.

Jāpiezīmē, ka uz šo informāciju reaģējis arī pats U. Pastars, kurš ziņu aģentūrai LETA atklājis, ka  lūgs atbildīgās instances izvērtēt A. Elksniņa rīcību, ko uzskata par neētisku. Daugavpils olimpiskā centra valdes loceklis uzver, ka sodāmība dzēsta jau pirms 26 gadiem un deputāts, atkal ceļot gaismā šos notikumus, nodarījis morālu kaitējumu viņa ģimenei un pārkāpis deputāta ētikas kodeksu.

Pats A. Elksniņš tomēr uzskata, ka U. Pastars nav tiesīgs apelēt pie viņa rīcības ētiskuma.

„Kur nu vēl! Tiesāts pedofils, kas Bērnu tiesību aizsardzības likuma 72.panta dēļ nevar vadīt Olimpisko centru, sūdzēsies, jo pārkāpjam ētiku,” savā twitter kontā sarkastiski ierakstījis deputāts.

Latvijā

Latvijā plānotās izmaiņas nodokļos nav līdz galam pārdomātas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Valsts konkurētspējas komisijas priekšsēdētājs, Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors un Vidzemes augstskolas padomes priekšsēdētājs Arnis Sauka.

Svarīgākais