Vēl nepieņem lēmumu par iespējamo "airBaltic" finanšu investoru

© F64

Jautājums par finanšu investora piesaisti aviokompānijai "airBaltic" valdībā tiks izskatīts atkārtoti pēc divām nedēļām, šodien žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Lēmums šodien netika pieņemts, un pēc divām nedēļām satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) valdībā iesniegs papildu informāciju. Lūgta precizēt, kāda būs šī papildu informācija, Straujuma norādīja, ka tā ir dažāda.

Savukārt Matīss apstiprināja, ka ir saņemts drošības iestāžu atzinums par potenciālo investoru, tomēr viņš atteicās atklāt informācijas saturu.

Jau ziņots, ka valdība šonedēļ varētu vērtēt "airBaltic" iespējamā finanšu investora piemērotību kompānijai. Patlaban vēl tiek turpināta "Prudentia" ieteiktā finanšu investora atbilstības izvērtēšana pēc likumā "Par aviāciju" noteiktajām prasībām. Darbs pie uzņēmuma investora meklēšanas tiek turpināts, un to dara gan uzņēmuma valdes līmenī, gan Satiksmes ministrijas amatpersonas.

Septembra beigās valdība atteicās no "airBaltic" konsultanta "Prudentia" pakalpojumiem, kurš lidsabiedrībai bija sameklējis finanšu investoru, kas būtu gatavs ieguldīt 50 miljonus eiro, un valstij tad attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro.

 

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais