Latvieši aktīvi vāc parakstus PRET pāreju uz ziemas laiku

Pāreju uz vasaras laiku Latvijā ieviesa 1919. gadā. Šis ir 1920. gada rīkojums, kurš vēsta par pirmo pāreju no vasaras laika atpakaļ uz ziemas laiku © Latvijas Nacionālā arhīva twitterkonts

Kamēr ziņu portāli aktīvi atgādina iedzīvotājiem, ka tuvojas pāreja uz ziemas laiku, tikmēr jau vairāk nekā 8800 ļaužu parakstījušies PRET pāreju uz ziemas laiku, rosinot izbeigt ikgadējo pulksteņa pārgriešanas pasākumu.

Iniciatīva izvietota vietnē manabalss.lv un priekšlikums tiek pamatots ar to, ka šāda pāreja uz ziemas un vasaras laikiem divreiz gadā izjauc cilvēku bioloģisko ritmu, turklāt rada sabiedrība nevajadzīgu stresu. Tiek rosināts, ka Latvija varētu pāriet uz laika zonu uz GMT +3, atstājot vasaras laiku kā vienīgo pareizo.

Tiesa, uzvērts, ka var rasties zināmas problēmas komunikācijā ar citām valstīm, tomēr arī šis zaudējums nebūšot pārāk būtisks.

„Neliela neērtība, atstājot pašreizējo vasaras laiku, būs attiecībā uz starptautiskajām komunikācijām, taču tas būs salīdzinoši nebūtiski, jo jau šobrīd Latvijai ir laika zonas atšķirības ar lielāko daļu ES valstīm, savukārt kaimiņvalstīm ir visas iespējas sekot Latvijas piemēram,” rakstīts manabalss.lv mājas lapā.

Iniciatīva izveidota 21. augustā un kopš izveidošanas datuma to parakstījuši 8'838 ļaužu.

Jau ziņots, ka šonedēļ pulksteņa radītāji būs jāpagriež par vienu stundu atpakaļ. Tas jādara naktī no sestdienas uz svētdienu plkst. 4:00.

UZZIŅAI: Pāreju uz vasaras laiku Latvijā ieviesa 1919. gadā.

 

Svarīgākais