Iespējams, tiek veidots bēgļu ceļš caur Latviju

© Scanpix

Pastāv bažas, ka slēdzot Eiropas ārējo robežu Dienvidaustrumos, tiek veidots jauns bēgļu plūsmas ceļš līdz pat Latvijai, šorīt intervijā raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šādas bažas radušās tādēļ, ka slēdzot Eiropas ārējo robežu Dienvidaustrumos tiks veidots jauns bēgļu ceļš caur Latviju. Par pamatu šādām bažām kalpo fakts, ka pēdējā laikā Latvijas un Baltkrievijas robežu sākušas šķērsot lielas bēgļu grupas no Irākas. Premjerministre uzskata, ka latviešiem jābūt gataviem uzņemt lielu skaitu bēgļu, kurus nāksies izmitināt, reģistrēt un vajadzības gadījumā sūtīt atpakaļ.

L. Straujuma arī norāda, ka Latvijai jādomā par to, kā stiprināt savu robežu ar Baltkrieviju, tomēr uzsver – uz cilvēkiem neviens nešaus.

Jau ziņots, ka par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētos 29 Irākas pilsoņus Valsts robežsardze (VRS) plāno nodot Baltkrievijai.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Kaplavas pagastā par Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturēja 29 Irākas valsts piederīgos. Šī ir lielākā vienā reizē aizturētā nelegālo imigrantu grupa. Savukārt 1.oktobrī par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 28 Irākas pilsoņi.

Pēc apstākļu noskaidrošanas gūti pierādījumi tam, ka aizturētās personas uzturējušās Baltkrievijas teritorijā.

Neskatoties uz ikdienas nelegālo imigrantu pieplūdumu, Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm.

Latvijā

Aizvadītajā nedēļā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpilī kādā no pilsētas parkiem ir pamanīta aptuveni trīs gadus veca meitene, kura pa teritoriju pārvietojās viena pati. Zināms, ka meitenīte patstāvīgi atstāja kādas pirmsskolas izglītības iestādes teritoriju. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa amatpersonas operatīvi reaģēja uz ienākošo informāciju un uzreiz devās uz notikuma vietu. Bērnu sveiku un veselu nogādāja  Daugavpils bāriņtiesā, kur ieradās arī bērna māte.

Svarīgākais