"Lattelecom" peļņa deviņos mēnešos bijusi 25 miljoni eiro

© F64

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Lattelecom" peļņa šī gada deviņos mēnešos sasniegusi 25 miljonus eiro.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, "Lattelecom" peļņa, salīdzinot ar līdzīgu periodu pērn, pieaugusi par 1,6 miljoniem eiro.

Uzņēmumā skaidro, ka šī gada trešā ceturkšņa rezultāti iezīmē pozitīvo tendenci "Lattelecom" jauno biznesu attīstības virzienā, kas "lielā mērā ir, pateicoties "Lattelecom" veiksmīgajai ienākšanai TV satura veidošanā" - piedāvājot skatītājiem divus pašu veidotus TV kanālus – "360TV", kur katra diena veltīta savi tēmai un "STV Pirmā!", kura mērķauditorija ir Latvijas sievietes.

"Telekomunikāciju nozarē Eiropā joprojām aktīvi notiek uzņēmumu apvienošanās procesi - saplūst fiksēto un mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēji, telekomunikāciju uzņēmumi piepērk mediju kompānijas, tādejādi ienākot arī satura biznesā. Šādu procesu rezultātā, ir pēdējais laiks domāt, kā Latvijas telekomunikāciju uzņēmumi konkurēs jaunajā, digitālajā laikmetā un kādus jaunus, pievienotas vērtības pakalpojumus piedāvās saviem klientiem," uzsver "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Izaugsmi saglabājot pamatpakalpojumi - ieņēmumi no televīzijas pieauguši par 9%, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, savukārt ieņēmumi no platjoslas interneta pakalpojumiem palielinājušies par 2%. Informācijas tehnoloģiju (IT) un ārpakalpojumu jomā korporatīvajiem klientiem ieņēmumi arī šajā ceturksnī kāpināti par 25%, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2014.gadā. "Pateicoties jaunajam tehnikas pārdošanas konceptam "Lattelecom" veikalos, par 66% pieauguši ieņēmumi mazumtirdzniecībā," uzsver "Lattelecom".

""Lattelecom" arī pērn ir izdevies par 79,2 miljoniem kāpināt uzņēmuma vērtību, desmit gadu laikā esot vienam no pieciem Latvijas uzņēmumiem, kas saglabā vietu TOP101 vērtīgāko uzņēmumu desmitniekā," sacīja Gulbis.

Kā ziņots, Gulbis iepriekš prognozēja, ka "Lattelecom" peļņa šajā gadā varētu būt aptuveni 32 miljoni eiro, kas būs pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Pirmais pusgads noslēdzās ar vairāk nekā 16 miljonu eiro peļņu, un arī otrā pusgada rādītāji būšot līdzīgi. 2014.gadu "Lattlecom" noslēdza ar 30,1 miljona eiro tīro peļņu, kas bija par 7% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Lattelecom" ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kurš pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam "TeliaSonera" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). 2014.gadā uzņēmums apgrozīja 165 miljonus eiro, bet nopelnīja 30,3 miljonus eiro.

Svarīgākais