Sprādziena laikā cietušā vīrieša veselības stāvoklis uzlabojies

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas ārstiem ir izdevies novērst sprādzienā cietušā vīrieša dzīvības apdraudējumus, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā.

Pacientam ir stabilizētas vitālās funkcijas, stāvoklis ir uzlabojies. Šodien vīrietis tiek gatavots pārvešanai uz Traumatoloģijas un ortopēdijas klīniku tālākai specializētai ārstēšanai.

Kā ziņots, Palmu ielā 4 notika sprādziens, kura laikā cieta viens cilvēks. Kā aģentūrai LETA paskaidroja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, dažas minūtes pēc pusnakts policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Palmu ielā, jo tur bija noticis sprādziens. Notikuma vietā uzreiz ieradās pretterorisma vienības "Omega" darbinieki, kas pārmeklēja dzīvokli un atrada vēl nesprāgušu, visdrīzāk, mājas apstākļos izgatavotu granātu.

Kad dzīvoklis bija no sprādzienbīstamiem priekšmetiem brīvs, tika noskaidroti visi apstākļi - pēc sākotnējās informācijas, dzīvoklī notikusi iedzeršana. Alkohola lietošanas laikā starp 45 gadus vecu dzīvokļa saimnieci un viesiem izcēlies strīds, kura laikā sieviete viesiem piedraudējusi ar mājas apstākļos izgatavotu granātu. Viens no viesiem sievieti neveiksmīgi atbruņojis, un granāta uzsprāgusi viņa rokā.

Negadījumā vīrietis bija zaudējis lielu asins daudzumu, guvis smagas kropļojošas traumas - arī ekstremitātes amputāciju, sprādziens ir radījis plašu brūci vēderā, traumējot vēdera dobuma orgānus, augšstilbu, skarta ir arī galva, kā arī ir daudz sīku brūču. Sprādziena rezultātā vīrietim metāla fragmenti bija izkaisīti pa visu ķermeni.

Patlaban ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi. Izmeklēšanas laikā tiks veikta ekspertīze atrastajai granātai.

 

Svarīgākais