Rīgā malumednieks nomedījis bebru

© Valsts Policija

Vakar, īsi pēc pulksten 14:00 policijā tika saņemta informācija par nelikumīgām medībām pilsētas teritorijā. Kāda Biķernieku ielas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji bija sašutuši par mednieku rīcību, kuri krastā pie grāvja izvietojuši lamatas un tajās notvēruši bebru.

Tā kā pilsētā medīt ir nelikumīgi, tad informācija pārbaudei tika nodota Galvenās kārtības policijas pārvaldes Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbiniekiem. Pārbaudot iedzīvotāju norādīto pārkāpuma vietu, likumsargi tur konstatēja nāvējošas lamatas, kurās gājis bojā bebrs. Policisti tur ierīkoja slēpni un ap pulksten 21:00, kad malumednieks devās pēc medījuma, policisti viņu aizturēja. Aizturētais vīrietis ir kāds 1986.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs.

Policisti pārbaudes laikā noskaidroja, ka aizturētā persona ne tikai medījusi ar medību rīkiem neatļautā vietā, proti, pilsētā, bet vīrietis nav arī ieguvis mednieka apliecību. Tas arī varētu izskaidrot vīrieša neapdomīgo rāmveida lamatu izvietošu krastā uz bebru takas.

Likumsargi atzīst, ka naktī lamatās iekļuvušais bebrs, iespējams, pasargāja kādu vietēja iedzīvotāja ziņkārīgo mājdzīvnieku, jo, kā tika novērots, vieta tiek plaši izmantota suņu pastaigām.
Par virkni Medību likuma prasību pārkāpumiem pret aizturēto vīrieti uzsākta administratīvā lietvedība.

Policija pateicas vērīgajiem iedzīvotājiem un arī turpmāk, aizdomu gadījumā aicina ziņot arī citus, zvanot pa tālruni 110, 27895495 vai rakstot uz e-pastu nmzag@vp.gov.lv.