Aizturētos 29 irākiešus robežsargi plāno nodot Baltkrievijai

© F64

Par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu vakar aizturētos 29 Irākas pilsoņus Valsts robežsardze (VRS) plāno nodot Baltkrievijai, aģentūru LETA informēja VRS preses pārstāve Kristīne Pētersone.

 

Kā ziņots, vakar Kaplavas pagastā par Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu robežsargi aizturēja 29 Irākas valsts piederīgos. Šī ir lielākā vienā reizē aizturētā nelegālo imigrantu grupa. Savukārt 1.oktobrī par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 28 Irākas pilsoņi.

Pēc apstākļu noskaidrošanas gūti pierādījumi tam, ka vakar aizturētās personas uzturējušās Baltkrievijas teritorijā.

Patlaban VRS saskaņā ar Latvijas un Baltkrievijas valdības līgumu veic darbības Irākas valsts piederīgo nodošanai atpakaļ Baltkrievijas kompetentajām iestādēm.

Tikmēr Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde lemj, vai piešķirt bēgļa vai alternatīvo statusu 1.oktobrī aizturētajiem 28 Irākas pilsoņiem. Visas šīs personas pieprasīja patvērumu Latvijā.

Valsts robežsardze jau iepriekš paziņojusi, ka tai ir grūtības ar telpu nodrošināšanu nelegālo robežšķērsotāju izvietošanai.

Neskatoties uz ikdienas nelegālo imigrantu pieplūdumu, Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm.

Latvijā

Kāpēc pierobežā ar Krieviju Igaunijā, Narvā, masveidā tiek pārdoti dzīvokļi, savukārt Lietuvas Visaginā, gluži pretēji, cilvēki tos pērk? Vai aizsardzības līnijas izbūve uz robežas ar Krieviju, “pūķa zobi” un dzeloņstieples dod pārliecību par drošību vai, gluži pretēji, biedē? Kas notiek nekustamā īpašuma tirgū, kā mājokļu cenas pierobežas reģionos atspoguļo realitāti, un kāpēc Latvijas pierobežas reģionā netiek būvēti jauni mājokļi?

Svarīgākais