Būtisks brīdinājums visiem Latvijas autovadītājiem

© scanpix

Autovadītāju ievērībai: remontdarbu sezona uz valsts autoceļiem turpinās; aukstajos rītos ceļi var būt slideni.

Sakarā ar gājēju pārvada izbūves darbiem šonakt no plkst. 23:00 līdz plkst. 04:00 tiks slēgta satiksme autoceļa Dobele–Bauska (P103) posmā ap Tērveti un organizēta pa apbraucamiem ceļiem.

Satiksme ir apgrūtināta arī Rīgas apvedceļa Baltezers–Saulkalne (A4) virzienā. Būvdarbi notiek Biķernieku ielas turpinājumā autoceļā P2 un Deglava ielas un Lubānas ielas turpinājumā autoceļā P4, kur krustojumā ar P5 pie Ulbrokas tiek būvēts rotācijas aplis, tāpēc satiksme tur ir novirzīta pa apbraucamo ceļu.

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu būvdarbiem saglabājas uz Liepājas, Tallinas un Klaipēdas šosejām. Uz Daugavpils šosejas tiek atjaunots Pērses tilts pie Kokneses. Satiksme pār tiltu tiek regulēta ar luksoforiem.

Būvdarbi turpinās Rēzeknes apkārtnē. Ludzas virzienā posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu pusstundu. Uz autoceļa Rēzekne–Daugavpils (A13) posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij būvdarbu laikā satiksme tiek regulēta ar četriem luksoforu un diviem satiksmes regulētāju posmiem. Kā apbraucamo ceļu ieteicams izmantot ceļu Višķi–Nīcgale (P64).

Turpinās pārbūves darbi uz Vecpiebalgas autoceļa, sākušies remontdarbi uz pārvada pār dzelzceļu autoceļā Jēkabpils–Rēzekne (A12).  

Aktuālā informācija par satiksmi valsts autoceļu tīklā un uzziņas ir pieejamas pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, www.lvceli.lv, kā arī aplikācijā Waze.

Vēršam autobraucēju uzmanību uz to, ka rudens aukstajos rītos, kad temperatūra noslīd zem nulles, atsevišķās vietās uz ceļiem veidojas sarma un ceļš kļūst slidens. Aicinām pārliecināties par brauktuves stāvokli un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu.

Aicinām arī gājējus un velosipēdu vadītājus rūpēties par satiksmes un savu drošību, diennakts tumšajā laikā lietot apģērbu ar labi saskatāmiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Svarīgākais