Kozlovskis skaidro, kur devušies "Muceniekus" pametušie irākieši

© F64

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki" pametušie irākieši, visticamāk, devušies uz kādu citu Šengenas zonas valsti, uzskata iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš skaidroja, ka irākieši nav šķērsojuši Šengenas zonas ārējo robežu, tādēļ noprotams, ka viņi devušies uz kādu no šīs zonas valstīm, kas viņiem šķiet pievilcīgāka nekā Latvija.

Šāda situācija Eiropas Savienībā neesot nekas jauns, piebilda ministrs.

Kā ziņots, pieci irākieši nebrīdinot pametuši patvēruma meklētāju izmitināšanas centru "Mucenieki", lai dotos "savās gaitās", valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas sēdē pavēstīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieka vietniece Maira Roze.

Vēlāk žurnālistiem viņa norādīja, ka ir gadījumi, kad Latvijā ierodas cilvēki, kuru galamērķis nav mūsu valsts, un kuriem ģimenes vai kopienas uzturas citā Eiropas valstī. Šādi cilvēki, iespējams, pēc naudas saņemšanas no radiniekiem dodas prom no Latvijas.

Roze norādīja, ka netiek veidota statistika par to, cik no patvēruma meklētājiem pēc nonākšanas "Muceniekos" paši izvēlas šo vietu pamest. Neesot zināms, vai šie pieci irākieši ir no to 28 irākiešu grupas, kas nesen tika aizturēta Latvijas teritorijā.

Apakškomisijas deputāti šodien atbildīgās amatpersonas iztaujāja par patvēruma meklētāju uzņemšanu Latvijā.

Jau ziņots, ka rudenī Krāslavas novadā par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 28 Irākas pilsoņi. Šī ir lielākā vienā reizē aizturētā nelegālo imigrantu grupa.

 

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais