Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ļaudis ironizē par Straujumas loģiku "Maidana" izstādes jautājumā

© twitter; ekrānšāviņš

Sabiedrībā lielu neapmierinātību izraisījusi izstādes „Maidana cilvēki” pilnīga nopostīšana naktī uz svētdienu un tas, ka šai nopostīšanai sekojusi pašvaldības izsniegtā izstādes rīkošanas atļaujas anulēšana, pamatojoties ar to, ka izstādes organizatori nav spējuši nodrošināt apsardzi. Tomēr šodien sarkastisku sajūsmu izsaucis Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas komentārs šajā jautājumā.

L. Straujuma intervijā LNT ziņu raidījumam „900 sekundes”, lūgta sniegt savu vērtējumu par faktu, ka dažus metrus no valdības ēkas vairākas reizes iespējams sarīkot vandālisma aktus, sniedza atbildi, ka izstādes organizatori nebija informējuši pašvaldības policiju.

Premjerei gan tika norādīts, ka policisti nebija informēti par to, kad konkrēti tiks uzstādīta izstāde, tomēr visi zinājuši, ka šāda izstāde ir. Uz to L. Straujuma turpinājusi norādīt, ka policija nebija tikusi informēta, līdz ar to nekonkretizējot savu vērtējumu žurnālistu uzdotajā jautājumu.

Jāpiebilst, ka šī L. Straujumas intervija sniegtā atbilde kalpojusi par pamatu daudziem jokiem sociālajā tīklā twitter. Mikroblogošanas vietnes lietotāji pauž dažādas teorijas un savus spriedumus par šo interviju.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā vardarbīgi noskaņoti ļaudis vairākkārt centās izrādīt savu nepatiku pret izstādi "Maidana cilvēki". Daži no viņiem tika aizturēti, viens - pat apcietināts.

Savukārt naktī uz svētdienu pagaidām nenoskaidroti vandaļi pilnībā nopostīja izstādes ekspozīciju. Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess, kā arī tiek meklēti aculiecinieki.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pauda, ka ekspozīcijas nopostīšanu vandaļiem atvieglojis izstādes organizatoru pieļauts pārkāpums - tie nav nodrošinājuši objekta apsardzi, lai gan policijai paziņojuši, ka ekspozīcija tiek apsargāta.