Pietiek.com publicē šokējošu informāciju par islāmu

© thegospelcoalition.org

Pietiek.com, atbildot uz kāda Latvijas ziņu portāla rakstu, kurš it kā atspēkojot mītus par islāma kultūru, publicējis ļoti garu un detalizētu pētījumu par šo reliģiju un kultūru.

„Kopš t.s. “bēgļu krīzes” aktualizēšanās medijos arvien vairāk parādās dažnedažādākā informācija, kas veltīta islāma tēmai. Sākot no “islāms ir miera reliģija” līdz “būsim toleranti un atvērti daudzveidībai”. Šāds domu gājiens un pretimnākšana islāmam Rietumeiropai ir maksājusi dārgi, un tagad ir pienākusi Latvijas kārta. Tas viss, protams, tiek darīts ar skaidru nolūku maldināt sabiedrību par to, kas tad īsti ir islāms un ko mums no tā gaidīt. Kā cilvēks, kas pētījis islāmu gan akadēmiskos ietvaros, gan ārpus tiem, piedāvāju ieskatu, kas tad patiesībā darās musulmaņu galvās un kādus cilvēkus Latvijai drīzumā jāsagaida,” vēsta raksta autors.

Savā darbā autors apskata islāma vēsturi un attīstību, korāna interpretācijas un islāma skolas. Tāpat viņš skaidro musulmaņu attiecības ar kristiešiem un citiem, no to skatupunkta „neticīgajiem”. Autors pievēršas arī daudz apspriestajam jautājumam par sieviešu vietu islāma reliģijā un tam, ka daiļā dzimuma pārstāves patiešām islāmā tiek apspiestas.

„Lai iepazītu islāma sākotnējo vēsturi, ir jāieskatās šīs reliģijas pravieša Muhameda darbībās, kad viņš izplatīja islāmu visā Arābijā(..) Laikā, kad Medinā Muhameds ielenca Banu-Qurayza ebreju cilti, Muhameds pavēlēja nocirst galvas visiem ebreju vīriešu dzimuma pārstāvjiem, kuriem ir kaunuma apmatojums. Vienlaikus musulmaņi noslepkavoto sievas un māsas sagrāba par verdzenēm un izvaroja. Jāuzsver, ka Muhameds jau šajā laikā bija apprecējies ar mazgadīgo Aišu un “piepildījis laulību”, t.i. nodarbojies ar seksu ar viņu (..)Korāna 4.sūra, kas tapusi Medinā, ir veltīta sievietēm. Sākot no mantošanas tiesībām, to zemāko statusu, līdz ar vardarbības attaisnošanu pret tām. Korānā rakstīts, ka “Vīriešiem ir vara pār sievietēm un jāaizsargā tās jo Dievs vieniem no viņiem ir devis vairāk un otriem mazāk un arī ar paša nopelnīto. Labas sievietes ir paklausīgas un vīra prombūtnē sargā visu, kas tam pieder. Ja baidāties, ka sievietes kļūst nepaklausīgas, neejiet pie tām gultā un iekaustiet tās. Ja tās pakļaujas, vairs pret viņām vērsties nevajag.”[15] Nereti šis tulkojums ir paviršs, jo daudzos korāna tulkojumos “iekaustīt” un “sist” tiek nomainīts ar “iepērt”,” – šādus un daudzus citus korāna fragmentus ar atsaucēm savā pētījumā publicējis darba autorus.

Nobeigumā pētnieks min, ka tāda lieta kā islāmofobija neeksistē, un ka šo vārdu izdomājusi Musulmaņu brālība 20. gs 90. gados.

„Ja musulmaņi un to atbalstītāji sāk klaigāt, ka cilvēka šāds un tāds apgalvojums ir musulmaņiem aizskarošs, tad racionāla atbilde ir šāda: kam ir lielāka nozīme? Reliģijai un svētajiem rakstiem vai cilvēka dzīvībai un tiesībām praktizēt vārda brīvību?” retoriski vaicā autors.

Links uz raksta oriģinālu: http://www.pietiek.com/raksti/ista_patiesiba_par_musulmanu_kulturu_jeb_tas,_ko_mediji_nevelas_publicet_par_islama_vesturi

Svarīgākais