Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Motociklisti aicina papildu līdzekļus meklēt, palielinot maksājumus par degvielu

© nra.lv

Papildu līdzekļus valsts varētu saņemt, nevis paaugstinot ikgadējo transportlīdzekļu nodevu, bet palielinot maksājumus par degvielu.

Šādu viedokli paudusi Latvijas Motoklubu asociācija pagājušajā nedēļā notikušajā atklātajā diskusijā ar "Latvijas Valsts ceļu", Ceļu satiksmes drošības direkcijas un Finanšu ministrijas pārstāvjiem.

Kā raksta laikraksts "Telegraf", motociklisti uzskata, ka transportlīdzekļu nodeva jāiekļauj maksā par degvielu, nevis jārēķina pēc transportlīdzekļa masas un veida. Finanšu ministrija sola šo priekšlikumu izvērtēt.

"Ideja ir vienkārša - jo vairāk tu brauc, jo vairāk maksā. Jo vairāk tava mašīna patērē benzīnu, jo lielāki ir tavi izdevumi. Lielākajā daļā Eiropas valstu tā ir norma. Tā ir ekoloģiska domāšana. Tad pat ārzemnieki, kas brauc pie mums un izmanto mūsu ceļus, maksās šo nodokli, pērkot degvielu," skaidro Latvijas Motoklubu asociācijas prezidents un "Vēja brāļu ordeņa" līderis Aivars Freimanis.

Motociklistu priekšlikumi tiks izstrādāti ziemas laikā un iesniegti Finanšu ministrijā. Ja līdz aprīlim tie netiks ņemti vērā, motociklisti draud ar jaunām protesta akcijām pavasarī.

"Tad būs liels troksnis," uzsver Freimanis.

"Nozare.lv" jau ziņoja, ka no šī gada paaugstinātas ikgadējās nodevas vieglajiem automobiļiem, motocikliem, tricikliem un kvadricikliem, kā arī noteiktas izmaiņas maksājumu periodiskumā, kas nozīmē, ka nodeva būs jāmaksā katru gadu, neatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklis būs veicis valsts tehnisko apskati vai nē.

Protestējot pret ikgadējās transportlīdzekļu nodevas paaugstināšanu, novembra beigās pie Saeimas piketā pulcējās vairāk nekā 1000 motociklistu un viņu atbalstītāju