Ledus prāmjiem uz Rīgu netraucē

Aizvadītajā piektdienā Baltijas jūrā starp Helsinkiem un Tallinu ledū iestrēga kuģniecības kompānijas EckeröLine pasažieru prāmis Norlandia, vēlāk tam ceļu izlauza divi citi igauņu kompānijas Tallink prāmji – Superstar un Baltic Princess. Maršrutā starp Rīgu un Stokholmu kursējošiem pasažieru prāmjiem šādas problēmas nedraud, jo tie ir aprīkoti ar visaugstāko ledus laušanas aprīkojumu.

Zem Latvijas karoga kursē divi Tallink prāmji – Festival un Romantika. Abi šie prāmji līdzīgi kā pārējie igauņu rēderejas kuģi ir aprīkoti ar 1A Super ledus klasi. "Visiem Tallink prāmjiem ir visaugstākā ledus klase, kas ļauj šiem kuģiem kursēt jebkuros apstākļos, pat ziemas sezonā," Neatkarīgajai stāsta Tallink Latvija mārketinga direktore Baiba Muceniece.

Tas nozīmē, ka pasažieri, kuri ar prāmi dodas no Rīgas uz Stokholmu, var būt droši un nesatraukties, vai ledus dēļ neradīsies kādas problēmas. Vienīgās neērtības var būt, prāmim ieejot ostā – ledus laušanas skaņa, ko dažreiz ziemas sezonā iespējams dzirdēt kajītēs, piebilst B. Muceniece.

Tieši Tallink prāmji, kas kursē no Tallinas uz Helsinkiem, 29. janvārī palīdzēja EckeröLine prāmim Norlandia. "Ledū iesprūdušajam prāmim divi prāmji pienāca iespējami tuvu, tādējādi atbrīvojot ceļu. Tas bija iespējams tikai tāpēc, ka šiem prāmjiem ir iespēja lauzt ledu un, protams, pateicoties arī kapteiņu profesionālai rīcībai," skaidro B. Muceniece.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais