Vai slimās Beatrises vecāki izvairījušies no ārstēšanas Latvijā?

© publicitātes

Par spīti tam, ka šis pirmdienas rīts iesācies ļoti pozitīvi,proti, ar ziņu, ka brīvdienu laikā izdevies saziedot naudiņu kādai slimai mazulītei, sociālo tīklu lietotāji ziņo - šajā situācijā ir arī ēnas puses, piemēram, informācija, ka mazules vecāki, iespējams, ir Jehovas liecinieki.

Šādu informāciju publicējuši sociālā tīklā twitter lietotāji. „Ziedojiet, ziedojiet Jehovas lieciniekiem, kuri maldina ar viltus bīstamību, jo negrib pārliet bērnam asinis!” ziņo kāda twitter lietotāja. Tāpat sociālajos tīklos parādījusies informācija, ka meitenītes veselību būtu iespējams glābt arī Latvijā, ja būtu ļauts veikt asins pārliešanu.

Patiešām zināms, ka Jehovas lieciniekiem īsti nav pieļaujama asins pārliešana, tomēr biedrības „Labās Sirds Klubs” pārstāve Linda Freiberga ziņo, lai gan pastāv iespēja, ka mazās vecāki patiešām pieder minētajai kristīgajai sektai lēmums pieņem vākt naudu operācijai balstīts kardiologa spriedumā.

„Vecāki nekādā ziņā neakcentēja savu reliģisko pārliecību vai neuzstādīja savus noteikumus. Lēmumu par ziedojumu vākšanu operācijai pieņēmām vadoties pēc kardiologa sniegtās informācijas, ka meitenītei, veicot iespējamo procedūru Latvijā, būtu tikai 50% izdzīvošanas iespēja, kamēr Polijā tie ir 97%,” komentē L. Freiberga.

Kā ziņots, tad brīvdienās Latvijas ziedotāji saziedojuši aptuveni 14 000 eiro, kas paredzēti kādas mazas, 2 gadus vecas meitenītes sirds operācijai. Operācija tiks veikta Polijā, bez asins pārliešanas. Latvijā šādu operāciju bez asins pārliešanas veikt nav iespējams.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.