Bērns gūst smagu traumu; tēvu nepatīkami pārsteidz policijas rīcība

© Ekrānšāviņš; Raidījums "Bez tabu"

Nepatīkamu atgadījumu piedzīvojis kāds Salaspils iedzīvotājs. Raidījums "Bez tabu" informē, ka vīrieša ģimenei piektā oktobra rīts sākās ar negadījumu, kuru nenovēlētu nevienam.

Vīrieša pusotru gadu vecais bērniņš konkrētajā dienā guva ķermeņa apdegumu, kas bijis lielāks nekā pieauguša cilvēka roka. Operatīvi rīkojoties mazulim sniegta pirmā palīdzība, un sazinoties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu vīrietis izlēmis, ka bērnu uz slimnīcu nogādās pats. 

Lai slimnīcā nokļūtu ātrāk, tēvs apzināti pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus. Vietā, kur braukšanas ātrums ir 70 km/h šoferis traucies ar 101 km/h. Pēc neilga laika vīrieti apturējusi ceļu policijas ekipāža. Policisti pienākuši pie autovadītāja un jautājuši, kāpēc viņš tā steidzās. Vīrietis norādījis, ka viņam mašīna atrodas bērns, kurš steidzami jānogādā slimnīcā. Policists informēja, ka vīrieša sods par pārkāpumu ir 160 eiro un devās rakstīt protokolu.

Lai gan vīrietis apzinās, ka pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, tomēr šoreiz bija gaidījis palīdzību no ceļu policijas darbiniekiem. Pretēji tam, lai palīdzētu bērniņu ātrāk nogādāt slimnīcā, policisti apmēram 20 minūtes sastādījusi protokolu.  

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins norāda, ka šajā gadījumā policists rīkojies atbilstoši likuma burtam, un, protams, var runāt par cilvēcisko faktoru, bet šajā gadījumā policijas darbinieks nevarēja konstatēt to, ka situācija ir kritiska. 

Raidījums " Bez tabu" arī atgādina, ka pirms neilga laika internetā publicēts video, kurā redzams, ka Rīgas pašvaldības policistiem vērsies kāds sasirguša bērniņa tētis, kā rezultātā bērns slimnīcā nogādāts piecu minūšu laikā. 

Dairis Anučins norāda, ka šoreiz situācijā redzams, ka, pirmkārt, bērniņš nebija tik kritiski cietis, jo vecāki nebija izvēlējušies braukt uz slimnīcu ar ātro palīdzību, bet vest ar automašīnu. Otrkārt, policijas darbinieks nav mediķis, kurš var konstatēt, cik nopietns ir cilvēka veselības stāvoklis. 

Svarīgākais