Buļļupē aiztur maluzvejnieku ar motorlaivu un tīkliem

© Valsts policija

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka, izmantojot jauno tehnisko nodrošinājumu, kurš iegūts realizējot projektu par Zivju fonda piešķirto finansējumu zivju resursu aizsardzības pasākumiem, Valsts policijas darbinieki pirms divām dienām Buļļupē aizturēja maluzvejnieku.

Valsts policijas Licencēšanas un atļauju sistēmas biroja Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki, veicot zvejas noteikumu ievērošanas kontroli, pagājušajā svētdienā, īsi pēc pulksten 20 Buļļupē pamanīja kādu 1966.gadā dzimušu vīrieti, kurš neatļauti upē ievietoja zvejas tīklu 50m garumā. Aizturēšanas laikā likumsargi vīrieša motorlaivā atrada vēl vienu, tikpat garu tīklu, kuru aizturētais vēl nebija paspējis ielaist ūdenī.

Par šādu nodarījumu Administratīvā pārkāpuma kodekss pārkāpējam paredz naudas sodu no 280 – 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus. Tādēļ, pārkāpuma vietā zvejas rīks un motorlaiva tika atsavināti.

Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki atzīst, ka jaunais tehniskais nodrošinājums ir būtisks palīgs darbā, jo ar tā palīdzību iespējams savlaicīgāk atklāt un novērst likumpārkāpumus, tādējādi nepieļaujot kaitniecību zivju resursiem.

Tāpat atgādinām, ka sākoties lašveidīgo sugu zivju nārstam, uzsākti pastiprināti šo sugu zivju aizsardzības pasākumi, kuru laikā likumsargi pastiprināti kontrolēs ūdenstilpes.

Zīmīgs ir arī sabiedrības atbalsts dabas resursu aizsardzībā, tādēļ Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienība aicina ikvienu ziņot, ja rodas aizdomas par personām, kas nodarbojas ar nelikumīgām medībām vai zveju, zvanot pa tālruni 27895495 vai rakstot uz e-pastu: nmzag@vp.gov.lv vai ziņojot Valsts policijai pa tālruni 110.

Svarīgākais