Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Pieciem no Krājbankas – kriminālatbildība

© F64

Iztiesāšanai tuvojas Latvijas Krājbankas lieta, jo Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra nolēmusi sākt kriminālvajāšanu par iespējamu līdzekļu piesavināšanos tā dēvētajā Latvijas Krājbankas pamata krimināllietā.

Kriminālvajāšana tiek uzsākta, pieņemot lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, tas nozīmē, ka šobrīd lēmumi par saukšanu pie kriminālatbildības pret piecām personām jau ir pieņemti. Pret vēl vienu personu nolemts kriminālvajāšanu pagaidām nesākt, informē ziņu aģentūra LETA.

Valsts policija bija lūgusi sākt vajāšanu par 90 miljonu eiro piesavināšanos pret vairākiem bijušajiem – bankas vadītāju Ivaru Priedīti, bankas īpašnieku Vladimiru Antonovu un bankas valdes locekļiem. Saskaņā ar policijas informāciju sešas personas tiek turētas aizdomās par 90 miljonu eiro piesavināšanos, dienesta pilnvaru pārsniegšanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Izmeklēšana ilga vairāk nekā trīs gadus. Daļa no šīs lietas – par 27 miljonu eiro piesavināšanos un pilnvaru pārsniegšanu – kriminālvajāšanas sākšanai uz prokuratūru nosūtīta jau pagājušā gada janvārī. Patlaban to iztiesā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, un pagaidām atbildība tiek prasīta tikai no I. Priedīša, jo V. Antonovs pagaidām līdz Latvijai nav nonācis. Viņš uzturējās Lielbritānijā, bet tagad varētu būt izbraucis uz Krieviju.