UZMANIES: Brīdina par rūdītiem auto aplaupītājiem

© F64

Kāds cietušais atpūtnieks savā Facebook profilā publicējis brīdinājumu par automašīnu aplaupītājiem Vecāķu piejūras dabas parkā.

Kāds pludmales atpūtnieks brīdina, ka Vecāķu piejūras dabas parkā uzdarbojas personāžs, kurš regulāri izsit logus atstātajām automašīnām, paņem tur atstātās lietas un nozūd tuvējā mežā.

To uzzinājām, kad paši kļuvām par zādzības un izsista stikla upuriem. Kā pēc tam uzzinājām Valsts policijas iecirknī, kas visai neieinteresēti paziņoja - tur jau vismaz 50 tādi gadījumi reģistrēti, droši vien vēl tikpat nereģistrēti, bet noķert zagļus varot tikai "pieķerot tos pie rokas". Grūti noticēt kaut kā, bet nu labi. Vēl puiši iecirknī jokojot teica, ka čalis vidēji mēnesi tur "pelnot" ap 7000 EUR. Laba haltūra, ne?”

Cietušais nākamjā rītā devies izstaigāt tuvējo mežu ar cerību atrast nozagtās somas saturu, kas garnadzim būtu nevērtīgs, kā dokumenti un atslēgas.

”Aina tur tāda arī ir - ik pēc 10 metriem auto stāvvietā var redzēt izbirušus stiklus, to tur ir no vienas vietas. To darot, burtiski 50m attālumā, gaišā dienas laikā un tuvumā esot cilvēkiem, redzējām kā TAS notiek atkal. Apmēram 7 sekunžu laikā no meža izskrien čalis trenniņtērpā, izbliež stiklu, paķer mantas un pazūd atpakaļ mežā. Saucam policiju atkal, gaidam atkal. Atkal tās pašas nolaistās rokas un neieinteresētās, sagurušās sejas.”

”Tas jau kļūst smieklīgi. Es saprotu, ka policijai ir tāpat pietiekami daudz darba un nopietnāku lietu. Bet vai tiešām mūsdienās ir tik grūti notvert šādus personāžus, kas tik nekaunīgi atļaujas tur zagt gaišā dienas laikā un cilvēku klātbutnē un vēl pie tam tik regulāri? Droši vien tapēc arī to dara, jo zin, ka neviens pat necentīsies viņus apturēt,” spriež cietušais.

"Pabrīdinājām atbraukušos cilvēkus mantas auto neatstāt, jo izsit logu pat dēļ plastmasas maisiņa ar suņa kauliem un tualetes papīru. Atliek tikai gaidīt, vai kāds beidzot uzskatīs par vajadzīgu pievērst uzmanību problēmai, jo parks taču ir smuks un ierīkots tieši cilvēkiem. Vai arī ja nē, tad vismaz lūgs uzlikt brīdinošu zīmi. Jo, piemēram, par ērcēm tur ir brīdinājumi uz katra trešā koka."

Svarīgākais