Sinoptiķi priecē ar laika prognozi brīvdienām

© F64

Šajās brīvdienās lielākajā daļā Latvijas varēs baudīt atvasaru un gaisa temperatūra vietām sasniegs plus 19 grādu atzīmi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šī diena lielākoties būs saulaina, vien atsevišķās vietās sauli aizklās mākoņi, tomēr lietus nav gaidāms. Augstākā gaisa temperatūra šodien ir sagaidāma Zemgalē un Latgales dienvidu daļā, kur gaiss iesils līdz plus 19 grādiem. Vidzemē un lielā daļā Latgales gaisa temperatūra būs ap plus 15, plus 16 grādiem, bet Kurzemē - ap plus 17 grādiem.

Arī rīt, 4.oktobrī, laika apstākļi būtiski nemainīsies, vien maksimālā gaisa temperatūra būs par kādu grādu zemāka, tomēr joprojām būs patīkami silts. Debesis gan vairāk aizklās mākoņi un skaidrosies tikai vietām.

Naktī uz pirmdienu, 5.oktobri, laika apstākļi mainīsies - ir gaidāms lietus, kas no rīta vēl turpināsies Latgalē, bet citur būs jau pierimis. Dienas laikā gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 15 grādiem, tomēr dažviet no mākoņiem izsprauksies ārā saules stari.

Turpmākās darba nedēļas dienas laiks kļūs vēsāks un atsevišķās dienās gaisa temperatūra nebūs augstāka par plus 10 grādiem. Augstā atmosfēras spiediena dēļ gan liels nokrišņu daudzums nav gaidāms.
Pub