Bērnu slimnīcai neizdodas atrast jaunu saimniecisko direktoru

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātais konkurss uz slimnīcas saimniecības (tehniskā) direktora amatu noslēdzies bez rezultāta, tāpēc Bērnu slimnīca tuvākajā laikā plāno izsludināt jaunu konkursu.

Uz amata vietu kopumā bija pieteikušies 11 pretendenti. Pirmajā kārtā tika izvērtēta viņu izglītība, kā arī citas nepieciešamās prasmes, bet otrajā kārtā palika kandidāti, ar kuriem tika veiktas pārrunas.

Pārrunu rezultātā tika izvēlēts jaunais saimnieciskais direktors, kurš tika aicināts noslēgt darba līgumu ar slimnīcu, taču slimnīcai nezināmu iemeslu dēļ no amata viņš atteicies un līgumu neparakstīja.

Tāpēc Bērnu slimnīcas valde ir nolēmusi tuvākajā laikā izsludināt jaunu konkursu.

Līdzšinējais slimnīcas saimnieciskais direktors Aivars Lisenko patlaban atrodas apcietinājumā saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzsākto kriminālprocesu par dažādiem koruptīviem noziegumiem.

Konkursa nolikumā bija noteikts, ka potenciālajam minētā amata kandidātam jābūt ieguvušam maģistra grādu vai tam pielīdzinātu augstāko izglītību uzņēmējdarbības vadības, ekonomikas, inženierzinātnēs vai tehniskajās zinātnēs. Pretendentam jābūt vismaz piecu gadu darba pieredzei līdzvērtīgā vadītāja amatā organizācijā, kurā darbinieku skaits ir ne mazāks par 50.

Kā papildu prasības tiek norādītas teicamas latviešu valodas zināšanas, labas angļu un krievu valodas prasmes. Tāpat pretendentam jāprot rīkoties ar datoru. Viņam jābūt izpratnei par jautājumiem, kas saistīti ar ārstniecības iestāžu infrastruktūras nodrošināšanas darba organizāciju un attīstības tendencēm. Slimnīcas saimniecības direktora amatā iestādes vadība vēlas redzēt cilvēku ar analītisku un sistemātisku domāšanu, ar pozitīvu attieksmi pret inovācijām, mērķtiecīgu, rūpīgu, precīzu, disciplinētu un prasmīgu pieņemt lēmumu un organizēt to pieņemšanu mainīgās un paaugstinātas spriedzes situācijās.