KNAB lūdz apsūdzēt prokuroru

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai saukt pie kriminālatbildības kādu Rīgas tiesas apgabala prokuroru par iespējamu noziegumu saistībā ar neizpaužamu ziņu izpaušanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Krimināllikuma pants par neizpaužamu ziņu izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka KNAB jūnijā aizturēja Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi, Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieku Uģi Araku un kādu privātpersonu. Aizturēšana notikusi par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Šajā lietā figurē arī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors Vladimirs Krupskijs, kurš atbrīvots no amata pēc paša vēlēšanās. Arī Ulmis no prokuratūras aizgājis pēc paša vēlēšanās.

Svarīgākais