Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Notiks putras čempionāts

© F64

Stiprinot putras ēšanas tradīcijas, no 5. līdz 11. oktobrim restorānos Latvijā notiks Putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens varēs nogaršot interesantas un gardas biezputras no graudaugiem.

Putras nedēļa restorānos notiks par godu Starptautiskajai putras dienai, kas visā pasaulē tiek svinēta 10. oktobrī. Putras nedēļā ar dažādiem šefpavāru speciāli izstrādātiem graudaugu ēdieniem piedalās Fazenda, Zoste, Avalon, Neiburgs, Garāža, MaMa, Kasha Gourmet, Taverna pie senā Dzintara ceļa, atpūtas centrs Rožmalas un kafejnīcu tīkls Cup&Cino.

Graudaugi ir viena no svarīgākajām produktu grupām, tāpēc ir būtiski, lai iedzīvotāji Latvijā mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus. Latvijā biezputras ir nacionālais ēdiens, kas daudzus gadsimtus mūsu senčiem bija galvenais ēdiens uzturā, taču laiki mainās, un ir nepieciešamas jaunas tradīcijas. Šefpavāru piedāvātās biezputru receptes ļaus sabiedrībai iepazīt alternatīvus variantus. Putras programmu 2015 organizē Rīgas dzirnavnieks sadarbībā ar Veselības ministriju. Oktobrī arī skolās notiks Putras programma, kuras ietvaros bērniem būs iespēja piedalīties Putras stundās čempionātā.