UZMANĪBU: Telefonkrāpnieki apkrāpj Imantas pensionārus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pēdējā laikā atkal kļuvis aktuāls jautājums par telefonkrāpnieku darbībām Latvijā. Pavisam nesen tiem izdevies kādai kundzei Aizkrauklē izkrāpt 600 eiro un zelta gredzenu. Tagad zināms, ka krāpnieki jau vairākkārt zvanījuši pensionāriem Imantā.

Kā informē valsts policija, tad nesenais gadījums Aizkrauklē nav vienīgais. Toreiz krāpnieki ar viltu centušies izkrāt naudu vēl četrām personām. Tagad raidījums "Degpunktā" no policijas saņēmis informācija, ka telefonkrāpnieki no Lietuvas aktīvi apzvana Imantas pensionārus.

Lai gan telefonkrāpnieku darbošanās nav nekas pārsteidzošs, un runas par tiem uzvirmo teju regulāri, tomēr raidījums nolēma noskaidrot, vai pensionāri patiesi zina par šādu krāpniecības veidu. Dodoties uz Imantu raidījuma veidotāji noskaidroja, ka vairāki pensionāri ir informēti par šādu krāpšanas veidu un norāda, ka neuzķersies uz krāpnieku izmestā āķa. 

Speciālisti norāda, ka krāpnieki, kas šādā veidā veic savas darbības ir ļoti labi psiholoģiski sagatavojušies un spēj iegalvot, ka konkrētā cilvēka radiniekiem noticis kas patiesi nelāgs. Savukārt, ja krāpnieki saprot, ka cilvēki uz šī āķa neuzķersies, tie nekavējoties sarunu pārtrauc.

Policija atgādina, ka gadījumā šāds zvans tiek saņemts jāinformē likumsargi, lai šie krāpnieki pēc iespējas ātrāk tiktu notverti.