Bāzes finansējums Latvijas zinātnei ir saglabāts

© F64

Bāzes finansējums Latvijas zinātnei ir saglabāt, tādēļ paziņojumi par zinātnes bērēm ir pārspīlēti, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa skaidroja, ka finansējuma samazinājums zinātnei ir saistīts ar fondu finansējuma pārrāvumu. Tas esot tikai pus gads, un pēc tam līdzekļi zinātnei atkal būšot pieejami, apgalvoja Ministru prezidente.

Viņa atzina, ka finansējuma pārrāvums ir vērtējams negatīvi, taču paziņojumi par zinātnes bērēm ir priekšlaicīgi.

Kā ziņots, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors akadēmiķis Ivars Kalviņš iepriekš paziņoja, ka Latvijas zinātne šovasar tika apbērēta, jo tai finansējums tika samazināts par 60%.

Viņš nebija pārliecināts, ka tuvākajā laikā būtu gaidāmi kādi uzlabojumi, jo arī nākamajā gadā sola vēl vienu samazinājumu.

"Latviju sākuši pamest zinātnieki, piekrītot labāk atalgotiem darbiem. Solījums, ka uzlabojums gaidāms nākamgad maijā ir tikai cerību stariņš un es šaubos, vai daudzi zinātnieki ir gatavi gaidīt tik ilgi, lai ķertos pie zinātniskās darbības," sacīja Kalviņš.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.