Par kukuļdošanu aiztur iereibušu autovadītāju

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka par 100 eiro došanu policistiem aizturēts iereibis autovadītājs.

Pagājušajās brīvdienās, 27.septembrī ap pulksten 16:35 Rīgā, Dārzciema ielā Ceļu policijas darbinieki apturēja 1972.gadā dzimušu vīrietis ar automašīnu “Mercedes Benz”. Pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka vīrietis automašīnu vadījis alkohola reibumā, tāpat likumsargi noskaidroja, ka automašīnas vadītājam ir liegums vadīt transportlīdzekli. Lai izvairītos no soda, vīrietis policistam deva 100 eiro kukuli.

Pret vīrieti ir sākts kriminālprocess pēc trīs Krimināllikuma pantiem - par kukuļdošanu, par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, kā arī par izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas.

Šogad šis ir 39 gadījums Rīgas reģionā, kad pret autovadītāju
sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Atgādinām, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Latvijā

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Rīgā, šodien tika atvērta bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Dzejas struktūras loģika un poētika latviešu dainās" angļu valodā, aģentūru LETA informēja Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtā. Grāmatu izdevusi izdevniecība "Pētergailis". Tās dizaina autors Ivo Grundulis, atbildīgā redaktore - Inguna Cepīte, redaktors - Kārlis Freibergs. Zinātniece, folkloras pētniece Vīķe-Freiberga savu 85 gadu jubileju atzīmēja, apgādā "Pētergailis" laižot klajā cikla "Trejādas saules" sējumu "Kosmoloģiskā saule" angļu valodā, lai ar latviešu dainām iepazīstinātu arī starptautisko auditoriju. Vīķe-Freiberga veikusi pētījumus par latviešu tautas dziesmu semiotiku, poētiku un struktūru. Šajā darbības posmā sagatavotas vai publicētas desmit grāmatas, ap 160 rakstu, monogrāfiju un grāmatu nodaļu, sniegtas vairāk nekā 250 runu un zinātniski referāti angļu, franču un latviešu valodā.