Glābēji noceļ bērnu no elektrības apakšstacijas jumta

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.septembra plkst. 6.30 līdz 29.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus, no kuriem 19 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, savukārt viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Vakardien plkst. 19.48 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aleksandra Bieziņa ielu Rīgā, kur daudzdzīvokļu māju pagalmā kāds bērns atradās uz četrus metrus augstas elektrības apakšstacijas jumta un saviem spēkiem nevarēja tikt lejā. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot izbīdāmās kāpnes, bērnu no jumta nocēla.

Šodien agri no rīta plkst. 3.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Sējas novada Murjāņiem, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā pirts ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg guļbūves pirts 50m2 platībā. Plkst. 5.49 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 5.56 tika saņemts izsaukums uz Tukuma novada Pūres pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega vairāki plastmasas konteineri. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 50m2 platībā deg plastmasas konteineri un blakus esošās angāra tipa ēkas noliktavas telpa 20m2 platībā. Plkst. 7.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sausā zāle, zaru kaudze, koka dobums, riepa, mikroviļņu krāsns, vieglā automašīna, kravas automašīna, ēkas grīda, ēkas jumts un divos gadījumos arī sodrēji dūmvadā.

Svarīgākais