Šokējoši: eksperiments atklāj, ka bērni gatavi uzticēties svešiniekiem

© LTV

LTV raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" žurnālisti veikuši eksperimentu, kurā atklājies, ka pat apkārtnē, kur vēl tikai nesen tika meklēts tā dēvētais Imantas pedofils, bērni ir gatavi doties līdzi svešiniekam, kurš tiem piesola bezmaksas spēļu konsoli.

Raidījuma veidotāji veikuši eksperimentu, kurā izspēlējuši vairākas situācijas. Pirmajā gadījumā kāds jauns vīrietis centies bērnus pievilināt izmantojot suni. Kādam nejauši pieturā satiktam zēnam vīrietis piedāvā aiziet uz netālu esošo māju un izvēlēties suni. Zēns bez ierunām piekrīt un dodas svešiniekam līdzi. Kā norāda žurnālisti zēns par to neinformē nevienu un bez ierunām seko līdzi nesen sastaptajam vīrietim.

Otrajā gadījumā diviem zēniem tika piedāvāta bezmaksas spēļu konsole. Arī šis bērniem šķitis pietiekami labs iemesls, lai dotos līdzi svešiniekam.

Savukārt, trešajā gadījumā eksperimenta veicēji pārbaudīja, vai bērni ir gatavi doties līdzi svešiniekam, kurš rotaļu laukuma nosauc bērna vārdu un saka, ka viņu tepat netālu gaida mamma. Arī šoreiz bērns sekoja svešiniekam.

Jāatgādina, ka eksperiments notika Imantā, kur tikai pirms pavisam neilga laika tika meklēts un notverts Imantas pedofils.

Raidījums arī informē, ka  Valsts policijas, Rīgas Nepilngadīgo prevencijas nodaļas speciālists Gvido Stonis, komentējot šos gadījumus, norādīja, ka acīmredzot vecāki savus bērnus drošības jautājumos vēl joprojām izglīto nepietiekoši vai arī vecāku norādījumos bērns nav ieklausījies.

Svarīgākais