Rinkēvičs: Latvija turpinās atbalstīt Gruzijas eiroatlantisko integrāciju

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs © F64

Latvija turpinās atbalstīt Gruzijas eiroatlantisko integrāciju, tiekoties ar Gruzijas ārlietu ministru Giorgiju Kvirikašvili apliecinājis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, Rinkēvičs ar Gruzijas ārlietu ministru pārrunājis valstu divpusējās attiecības, sadarbību starptautiskajās organizācijās un Austrumu partnerības politiku.

Rinkēvičs apsveica Kvirikašvili ar stāšanos amatā un uzsvēra līdzšinējo atvērto, aktīvo politisko un ekonomisko dialogu starp Rīgu un Tbilisi, kas būtu jāturpina. Viņš norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta turpināt sadarbību starpvaldību komisijas ietvaros un dalīties ar Gruziju reformu pieredzē.

Runājot par Austrumu partnerību, Rinkēvičs pauda pārliecību par veiksmīgu Rīgas samita norisi šī gada maijā, kas apliecināja Austrumu partnerības politikas aktualitāti Eiropas Savienības (ES) ārējās attiecībās.

"Rīgas samitā tika panākta stingra apņemšanās attīstīt šo politiku, saglabājot vienotu platformu, kuras iekšienē tiek piemērota plaša diferenciācija un elastīga pieeja partnervalstīm, atbilstoši to interešu sadarbības ar Eiropas Savienību dziļumam un plašumam," akcentēja Rinkēvičs.

Ministrs tāpat vērsa uzmanību uz to, ka pašreiz ir svarīga ES un Gruzijas Asociācijas līguma īstenošana, tādēļ Latvija atbalsta Vīzu liberalizācijas rīcības plāna ar Gruziju noslēgšanu līdz 2015.gada beigām un aicināja Gruziju strādāt pie atlikušo rekomendāciju izpildes.

Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu Gruzijas eiroatlantiskajai integrācijai un tālākai sadarbībai ar NATO.

Gruzijas ārlietu ministrs ielūdza Rinkēviču apmeklēt Gruziju.

Svarīgākais