Likumsargi notver velosipēdu zagli

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija turpina aktīvi strādāt un sociālajā tīklā facebook informē, ka kādam vīrietim izdevies nozagt nepieslēgtu velosipēdu, taču likumsargi veiksmīgi šo personu notvēruši.

Pagājušo sestdien ap pulksten 10:55 Salaspils iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Upeslejām, kur nozagts velosipēds. Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka bērns iegājis veikalā, ārā atstājot nepieslēgtu velosipēdu. Kad cietušais iznācis no veikala, velosipēds bija pazudis.

Policisti, veicot operatīvās darbības, noskaidroja iespējamo vainīgo personu un jau pēc pāris stundām – ap pulksten 15:15 – aizturēja 1991. gadā dzimušu vīrieti. Nozagtais velosipēds tika atgūts un drīzumā tiks nodots likumīgajam īpašniekam.

Savukārt pret aizturēto vīrieti, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu, ir uzsākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Aizturētajam par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Tāpat policija atgādina arī par to, kā ikvienam ir jārūpējas par sava velosipēda drošību. Likumsargi sniedz arī vairākus vērtīgus padomus, kā to darīt:

  • Ja Tu iegādājies velosipēdu veikalā, tad pārliecinies, ka saņem arī čeku un velosipēda pasi. Velosipēda pase apliecina, ka Tu esi velosipēda īpašnieks.
  • Iegādājoties lietotu velosipēdu, pēc tā rāmja numura ir iespējams noskaidrot, vai šis velosipēds ir reģistrēts, nereģistrēts vai zagts.
  • Ir svarīgi savu velosipēdu reģistrēt CSDD velosipēdu reģistrā. Velosipēda zādzības gadījumā policija tā likumīgo īpašnieku meklēs pēc velosipēda rāmja numura. 
  • Iegādājies kvalitatīvu velosipēda saslēgu. Par visdrošāko tiek uzskatīta U-veida slēdzene. 
  • Lietojot U-veida saslēdzēju, tas jāsaslēdz pēc iespējas zemāk pie rāmja un ar atslēgas caurumu uz zemi, lai zaglis to nemēģinātu atmūķēt.
  • Uzglabājot velosipēdu mājās (šķūnītī, garāžā, pagrabā), iesakām pārliecināties, ka šīs telpas ir aizslēgtas ar drošām slēdzenēm. Nav ieteicams velosipēdu glabāt uz balkona, jo zaglis var kāroto mantu nolūkot un nozagt, pat neiekļūstot telpās.
  • Novietojot velosipēdu publiskā vietā, tai jābūt labi redzamai un gaišai. Vienmēr rūpīgi novērtējiet, vai objekts, pie kā pieslēdzat velosipēdu, ir drošs pret salaušanu, deformāciju un pārvietošanu. 
  •  Nenovieto velosipēdu publiskā vietā pa nakti vai uz ilgāku laiku bez uzraudzības. Saslēdzējs tikai aizkavē, nevis attur zagli no velosipēda zādzības.
  • Noņemiet no velosipēda visus tā aksesuārus, kurus uzskatāt par vērtīgiem, jo tie var pievilināt zagli. Neatstājiet savas personīgās mantas velogroziņos vai velosomās.
  • Informē citus velodraugus par to, kā pasargāt savu velosipēdu no zagļiem.

Svarīgākais