Pie Krievijas vēstniecības pikets par Savčenko atbrīvošanu

Pikets par N. Savčenko atbrīvošanu šī gada martā © F64

Pie Krievijas vēstniecības šodien ir pulcējušies aptuveni 20 cilvēki, kuri pieprasa Krievijā ieslodzītās Ukrainas gaisa spēku pilotes Nadeždas Savčenko atbrīvošanu, novēroja aģentūra LETA.

Akcijā, uz kuru ieradušies pārsvarā vecāka gadagājuma cilvēki, rokās tiek turēti Latvijas un Ukrainas karogi, kā arī plakāti, kuros angļu valodā Krievija tiek aicināta atbrīvot Savčenko.

Par akciju interesi izrāda arī garāmgājēji, tās norisi vēro vairāki Valsts policijas pārstāvji.

LETA jau ziņoja, ka Krievijā Rostovas apgabala Doņeckas pilsētas tiesā pēc būtības sākts izskatīt saistībā ar Krievijas žurnālistu nogalināšanu Donbasā apsūdzētās Ukrainas parlamenta deputātes lidotājas Savčenko lietu.

Savčenko atrodas ieslodzījumā Krievijā kopš 2014.gada jūlija.

Sākumā viņa tika apsūdzēta līdzdalībā divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas Luhanskas reģionā. Vēlāk apsūdzība tika pārkvalificēta uz smagāku - Savčenko tika tieši apsūdzēta žurnālistu nogalināšanā.

Savčenko savu vainu noliedz, un decembra beigās viņas advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

Gan Ukraina, gan rietumvalstis aicinājušas Maskavu Savčenko atbrīvot, taču Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka viņš nevarot iejaukties tiesas darbā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.