Aculiecinieki palīdz notvert zagli

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka pateicoties aculieciniekiem aizturēts zaglis.

Naktī uz svētdienu ap pulksten 3:30 Rīgas Zemgales iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Mūkusalas ielu, kur pieturā pie Nacionālās bibliotēkas notikusi zādzība. Policisti ieradās notikuma vietā, kur zādzības aculiecinieki bija aizturējuši kādu 1967.gadā dzimušu vīrieti. Jaunieši likumsargiem pastāstīja, ka garāmejot pamanījuši, kā aizdomīgs vīrietis pieiet pie kāda 1991.gadā dzimuša jaunieša, kurš sabiedriskā transporta pieturā bija iesnaudies, un pēcāk viņam no kabatas izvilcis mobilo tālruni un naudas maku. Aculiecinieki aizturējuši ļaundari un nodevuši likumsargu rokās. Aizturētais, kurš jau iepriekš vairākkārt sodīts par zādzībām, tika nogādāts policijas iecirknī.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Izsakām pateicību drosmīgajiem jauniešiem, kuri pamanīja notiekošo un nepalika vienaldzīgi, notvēra zagli un nekavējoties ziņoja policijai par noziegumu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais