VAKARA ZIŅAS: Pirmo reizi sabiedrībā izvests Andreja Ēķa ceturtais dēliņš

Daina un Andrejs šajā rudenī, apmeklējot Latvijas Nacionālajā teātrī «Uguns un nakts» pirmizrādi. © f64

Kino producenta Andreja Ēķa sieva Latvijas kultūras koledžas pasniedzēja un dizainere Daina Gāga-Ēķe lepna, ka piecus mēnešus vecais dēlēns Aleksandrs ir kluss un mierīgs mazulis, kas saviem vecākiem īpašas galvassāpes nesagādā.

Daina Gāga-Ēķe stāsta, ka pagaidām saviesīgus pasākumus ar jaunāko ģimenes atvasīti apmeklē ļoti reti. Taču, ja arī jāiziet sabiedrībā ar dēlēnu Aleksandru, māmiņai nav nekādu problēmu, jo mazais ne čīkst, ne niķojas. «Viņš mums tāds miera princis. Ļoti jauks dēliņš. Nevaru par Aleksandru nevienu sūdzību izteikt,» priecājas Daina.

»Vakara Ziņas« Dainu ar dēlēnu Aleksandru un meitu Sofiju sastapa bērnus attīstošo rotaļlietu veikala «Imaginarium» atklāšanas pasākumā. Sākotnēji mazais Aleksandrs saldi čučēja ratiņos, taču no bērnu un pieaugušo čalām mazais pamodās. Daina mazo dēlēnu tūdaļ pat paņēma rokās. Samīļots un sabučots, mazais Ēķis tūdaļ pat aprada ar situāciju un, nenobirdinājis asaru, mierīgi turpināja vērot notiekošo kņadu bērnu rotaļu veikalā. «Mazais pamodās no miega un, iespējams, nodomāja, ka ir vēlreiz piedzimis, jo visapkārt viņam jauna un spilgta pasaule,» situāciju raksturo māmiņa.

Vaicājot, kā aug mazais Aleksandrs, Daina pastāstīja, ka dēlēns jau dudina, smaida un sarunājas savā valodā. «Viņš ir ļoti komunikabls zēns. Vairāk grib runāties nekā kustēties,» paskaidro Aleksandra mamma.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.