Aprūpes centra vadītāja: Bērni nav izzagti

Divi nepilngadīgie brāļi - 1995.gadā dzimušais Raitis Ronis un 1997.gadā dzimušais Aldis Ronis - no aprūpes centra nav izzagti, sacīja Priekuļu novada Mārsnēnu pagasta bērnu sociālās aprūpes centra "Skangaļi" vadītāja Lelda Ivulāne.

No sīkākiem komentāriem viņa atturējās, jo pašlaik centra darbinieki noskaidro situāciju un iemeslus informācijai, kas parādījusies plašsaziņas līdzekļos.

Arī informāciju par to, vai kāds bērns no centra ir aizgājis, viņa nesniedza.

Jau ziņots, ka saistībā ar šonakt saņemtu zvanu no kādas personas par divu pusaudžu pazušanu vai nolaupīšanu no kāda bērnunama Cēsīs Valsts robežsardze (VRS) sākusi pastiprināti kontrolēt automašīnas uz valsts ārējām robežām.

Kā aģentūru LETA informēja VRS preses pārstāve Jevgēnija Korne, robežsardzes vadība nolēmusi reaģēt uz šo mīklaino zvanu un devusi rīkojumu veikt papildus pārbaudes automašīnām uz Latvijas ārējām robežām. Par notikušo informēti arī Igaunijas un Lietuvas robežsargi.

Pagaidām plašākas informācijas par pusaudžu pazušanu nav, zināms vien esot tas, ka viņi pazuduši jau 12.janvārī. Līdz šim robežsardze no policijas gan nebija saņēmusi kādu lūgumu palīdzēt, bet šonakt saņemtais zvans tomēr licis robežsargiem pieņemt kādu lēmumu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Vidzemes reģiona Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma, Cēsu policijas iecirknī šā gada janvārī ir sāktas bezvēsts pazudušo personu meklēšanas lietas sakarā ar divu nepilngadīgu zēnu, brāļu Raita Roņa, kurš dzimis 1995.gadā, un Alda Roņa, kurš dzimis 1997.gadā, bezvēsts pazušanu no bērnu sociālās aprūpes centra "Skangaļi" Priekuļu novada Mārsnēnu pagastā.

28.janvārī no Valsts policijas Starptautiskās sadarbības biroja Cēsu iecirknis saņēma informāciju par to, ka abi minētie zēni, iespējams, ir nolaupīti.

Pašlaik Cēsu iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes darbiniekiem un starptautiskās sadarbības biroja "Sirene" Latvijas biroju veic minētās informācijas pārbaudi un nepieciešamās darbības, lai noskaidrotu zēnu atrašanās vietu.

Kā uzsver Jukāma, pašlaik nav nekāda pamata uzskatīt, ka zēni ir nolaupīti un izvesti no valsts.

Svarīgākais