Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

PRIECĪGA VĒSTS: Pateicoties sabiedrības atbalstam Katrīna nezaudēs spēju staigāt

© Palidzesim.lv

Labdarības organizācija “Palīdzēsim.lv” savā Facebook kontā šodien publicējusi prieka pilnu vēsti – mazajai Katrīnai Rozei, kura pateicoties ziedotājiem varēja ārstēties Minhenē, operācija bijusi veiksmīga. Meitenes mamma saka: “Rīt atsākam trenēties un staigāt!”

"Operācija Minhenes klīnikā bija ļoti veiksmīga un īsa. Operējošais ārsts uzskata, ka nevajadzētu būt nekādiem pēcoperācijas sarežģījumiem. Rīt atsākam trenēties un staigāt! Bezgalīgā pateicībā ikvienam, kurš palīdzēja, atbalstīja, domāja un lūdzās par mums!,” Katrīnas un viņas mammas Janas sacīto publicē “Palīdzēsim.lv”.

Mamma pateicas visiem 544 ziedotājiem, kuri atsaucās un ziedoja līdzekļus Katrīnas steidzamajai operācijai!

Informācija par nepieciešamību palīdzēt mazajai meitenei izskanēja augustā. Bija nepieciešams finansiāls atbalsts steidzamas operācijas ārvalstīs veikšanai, lai mazā Katrīna nepaliktu gultas režīmā, jo Katrīnai Rozei smagās diagnozes dēļ kopš dzimšanas ir paralizētas kājas un ķermeņa apakšējā daļa. Katrīnai ir 6 gadi un šajā laikā vecāki ar savu neatlaidību ir paveikuši neticamu darbu, lai intensīvu terapiju (fizioterapija, ergoterapija, baseins, osteopāts, reiterapija) un individuāli izgatavotu palīglīdzekļu – ortožu izmantošana Katrīnu no guļoša, bezpalīdzīga bērna attīstītu par bērnu, kurš izmantojot ortozes un rollatoru, spēj patstāvīgi pārvietoties, kopā ar savām māsām apmeklēt bērnudārzu un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi.

Katrīnas kājas vēl nebija paspējušas iegūt nepieciešamās spējas pilnībā patstāvīgi funkcionēt, tādēļ tās nebija iespējams pilnvērtīgi noslogot. Rezultātā bija noārdījies un nolūzis augšstilba kaula kakliņš. Lai Katrīna varētu turpināt attīstīties, mācīties staigāt (ar cerību izvairīties no ratiņkrēsla), bija nepieciešama steidzama kaula pastiprināšanas operācija kompleksā ar nekavējošu ortožu pārbūvēšanu, to pielāgojot pēcoperācijas ķermeņa ģeometrijai un pareizi slogotai stājai. Bija nepieciešami vairāk kā 20 000 eiro – līdzcilvēki šo summu saziedoja.