Nacionālā apvienība lems par Vilka izslēgšanu no partijas

© f64

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pirmdien, 28.septembrī, lems par Rīgas domes deputāta Andra Vilka izslēgšanu no partijas, jo tomēr apstiprinājies, ka viņš dzērumā mēģinājis iekaustīt mediķus, kuri snieguši viņam medicīnisko palīdzību.

 

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars aģentūrai LETA sacīja - iepriekš, kad Vilks nolika Saeimas deputāta mandātu, partijai nebija precīzas informācijas, kas tieši noticis, bet tikai cilvēku atstāsti. Toreiz Vilka teiktais nesakrīt ar to, kas tagad redzams internetā pieejamā video, piebilda politiķis.

Ņemot vērā video redzēto, Dzintars neredz iespēju partijai turpināt sadarbību ar Vilku. "Uzskatu, ka tādam cilvēkam nav vietas nacionālajā apvienībā," piebilda VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs. Tomēr par šo jautājumu vēl tiks diskutēts partijas valdes sēdē, kur arī tiks pieņemts lēmums.

Pats Vilks neplāno nolikt Rīgas domes deputāta mandātu pēc tam, kad ticis publiskots video, kurā redzams, kā viņš neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnā neadekvāti uzvedas. Arī jautājumu par palikšanu partijā viņš pašlaik nekomentē.

Vilks aģentūrai LETA sacīja, ka video ir redzējis un "tur nav daudz, ko komentēt". Pie video redzamās uzvedības viņš joprojām vaino gūto galvas traumu un nelielu alkohola devu. "Pieļauju, ka pie tā vainojama galvas trauma un alkohols kopā, no viena paša alkohola tas nevarētu būt," izteicās Vilks.

Taujāts, kā viņš komentētu faktu, ka video redzams, ka viņš iesit sievietei, deputāts atbildēja, ka "video jau nav nofilmēts, kā es pirms tam sasitu galvu savā kāpņu telpā", un šis notikums kopā ar alkohola lietošanu arī ietekmējis viņa uzvedību.

Uz jautājumu, vai publicētais video nenozīmē, ka viņam būtu jāuzņemas atbildība sabiedrības priekšā un jānoliek arī Rīgas domes deputāta mandāts, Vilks atbildēja, ka atbildību uzņēmies vēl pirms astoņiem mēnešiem, kad par šīm izdarībām nolicis Saeimas deputāta mandātu. "Nav bijušas nekādas sūdzības, es strādāju, tiekos ar cilvēkiem," savu darbu Rīgas domē komentēja Vilks. "Jūs zināt, ko nozīmē Saeimas deputāta mandāta nolikšana - tas ir nozīmīgs solis. Ne visi deputāti noliek mandātu - arī pēc būtiskākiem pārkāpumiem," komentēja deputāts.

Vilks pašreiz nevēlējās komentēt, vai varētu izstāties no nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. "Video noskatījos pirms 15 minūtēm, tagad ir ko pārdomāt, viss tiks apsvērts," sacīja Vilks, vienlaikus norādot, ka lēmums būs jāpieņem partijas valdei.

Kā ziņots, Vilks 19.februāra vakarā tika atrasts guļam uz ielas, tāpēc ātrā palīdzība viņu nogādāja slimnīcā. Jau tolaik izskanēja informācija, ka Vilks sarīkojis nekārtības gan slimnīcā, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā.

Vilks toreiz apgalvoja, ka, ejot uz mājām, viņam tika iesists ar durvīm, tāpēc izsaukta ātrā palīdzība. Nekādas agresijas pret ārstiem neesot bijis, un arī dzēris viņš esot bijis tikai 50 vai 70 gramus.

Vilks pēc tam tomēr paziņoja, ka nolēmis nolikt parlamentārieša mandātu, lai "nemestu ēnu" uz sevis pārstāvēto politisko spēku. Tas gan netraucēja viņam atgriezties darbā Rīgas domē.

Tagad portālā "pietiek.com" publicēts video no ātrās palīdzības automašīnas, kurā redzams, ka Vilks uzvedas agresīvi, mēģina iekaustīt mediķes un šoferi, lamājas un vizuāli izskatās pamatīgi piedzēries. Uz pamatīgo reibumu norāda arī video redzamās mediķes, kuras aprūpēja cietušo.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais