Latvijas sociālo tīklu lietotāji pārsteigti par islāmticīgo skaitu kaimiņos

© twitter

Šodien 24. septembrī visā pasaulē musulmaņi svin ikgadējo „Upurēšanas svētkus” un Latvijas sociālo tīklu lietotāji ir nepatīkami pārsteigti par islāmticīgo skaitu tepat mūsu kaimiņvalstīs.

„Tie, kurus uztrauc Islāma invāzija Latvijā. Sargāsim Austrumu robežu! Lūk, kā šodien Maskavā svin Kurban bayram,” ziņo kāds sociālā tīkla facebook lietotājs, kurš ierakstu papildinājis ar Maskavas galvenās mošejas attēlu, ap kuru pulcējušies simtiem tūkstoši cilvēku.

Tāpat arī krievu ziņu portāls RT ziņo - šos svētkus Maskavā vien svinējuši gandrīz 150 000 musulmaņu.

Šodien islāmticīgie visā pasaulē svin Upurēšanas svētkus, kuri ir nozīmīgi musulmaņu svētki un tiek svinēti noslēdzot musulmaņu svētceļojumu uz Meku.

Tāpat arī jānorāda, ka šodien arī Latvijas musulmaņi svinējuši šos svētkus, lūdzoties kādā uz Brīvības ielas esošas ēkas iekšpagalmā.

Vēl jāpiezīmē, ka Latvijas sociālo tīklu lietotāji par šo jautājumu pauduši satraukumu jau vakar, kad tika ziņots – Krievijas prezidents Vladimirs Putins 23. septembrī Maskavā atklājis rekonstruēto galveno mošeju, kas pēc atjaunošanas kļuvusi par lielāko mošejas kompleksu Eiropā. Daudzi pauduši pārsteigumu, ka Krievijas valdība ir tik pozitīvi noskaņota pret Islāma reliģiju.

Svarīgākais