Visā Latvijā uz autoceļiem apgrūtināta braukšana

Visā Latvijas teritorijā brīžiem snieg, vietām putina. Gaisa temperatūra -10....-5C. Paredzams, ka satiksmei nelabvēlīga meteoroloģiskā situācija un periodiska snigšana ar sniegputeni varētu saglabāties visu nedeļas nogali, nra.lv informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra pārstāve Nelda Neimane.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo pretslīdes apstrādes mēri šajos laika apstākļos ir mazāk efektīvi un īslaicīgi. Sniegputeņa laikā būtiski samazinās redzamība un uz brauktuvēm veidojas piebraukta sniega kārta un sniega sanesumi. Šajā situācijā iesakām braukšanas laikā būt uzmanīgiem un ņemt vērā nelabvēlīgos braukšanas apstākļus.

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir lielākajā daļā valsts teritorijas. Brauktuves ir sniegotas un veidojas apledojums un tās tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem nepārtrauktajā režīmā.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs, atsevišķos posmos iespējami aizputinājumi, uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība, uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais