Aptauja: Lielu naudas summu, cilvēki tērētu sen kārotai lietai

© F64

Gadījumā, ja iedzīvotāji tiktu pie lielas naudas summas, viņi visbiežāk to iztērētu sen kārotu lietu (ceļojuma, mašīnas, mājas u.c.) iegādei. Šādi rīkotos 62% jaunākajā "DNB Latvijas barometra" aptaujā izvaicāto cilvēku.

Tikmēr 31% aptaujāto sāktu savu biznesu, 25% naudu ieguldītu bankā, bet 18% to ziedotu labdarībai, liecina aptauja.

Komentējot aptaujas rezultātus, ka lielākā daļa aptaujāto iegūto naudas summu notērētu, uzņēmēja un biedrības "Līdere" valdes priekšsēdētāja Aiva Vīksna skaidro: "Tas liecina, ka vairāk vēlamies dzīvot šodienai, kas, protams, ir labi, jo stiprinām ģimenes vērtības un kopā atpūšamies pēc smagā darba cēliena. Taču būtu jādomā arī par uzkrājumu veidošanu. Ar šo es domāju uzkrājumus ne tikai bankā, bet gan nākotnei - bērniem, pašiem papildu pensijai u.c."

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Jaunākā aptauja veikta no 14. līdz 27.augustam. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās, aptaujāti 1004 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais