Valsts prezidents: Beidzot tiek lemts par bēgļu krīzes cēloņu risinājumiem

© F64

Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis pozitīvi vērtē Eiropadomes ārkārtas sanāksmē aplūkotos jautājumus bēgļu krīzes risināšanā, intervijā LTV1 "Rīta Panorāma" atklāja valsts prezidents.

Prezidents gandarīts, ka Eiropas Savienības (ES) valstis meklē cēloņus, kādēļ tūkstošiem cilvēki pamet savu dzīvesvietu un no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem dodas uz Eiropu. Valstu pārstāvji apsprieduši cilvēku kontrabandas ierobežošanu un ES ārējās robežas drošību, par ko iepriekš netika runāts.

Šodien valsts prezidents Raimonds Vējonis dodas vizītē uz ASV, kur apmeklēs ANO Ģenerālasambleju un tiksies ar vairākiem valstu vadītājiem, ASV kongresmeņiem un vietējām ebreju kopienām.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais