IESKATIES: Agrākie bēgļi sašutuši par pašreizējo bēgļu mirgāciju [labots]

© Scanpix

Sociālajā tīklā facebook ļoti lielu uzmanību piesaistījis kādas latvietes stāsts par sarunu ar kādu arābu, kurš ir sašutis par bēgļu ienākšanu Eiropā un atklāti paudis savu nepatiku.

"Šodien biju iegājusi babaju (tā mēs nedzirdot arābiem viņus saucam) veikalā, jo tur un tikai tur var nopirkt Latvijā marinētu siļķi, biezpienu un īstu krējumu. Kad piegāju pie kases maksāt, veikala īpašnieks sāka lamāties, jo pa mazajā televīzoriņā sāka rādīt ziņu sižetu par bēgļiem. Un es parunāju ar viņu par šo tik sāpīgo visiem tēmu.

Viņš teica, ka pats kā bēglis ieradies ar sievu, kura gaidīja mazuli un mazu meitiņu uz rokām. Bēga no valsts, kur viņus sita nost, jo tika žēlotas lodes parasto iedzīvotāju iznīcināšanai. Viņa ģimeni pieņēma. Viņš atrada darbu sabiedrisko darbu lauciņā, sakrāja naudu kopā ar saviem radiem, uztaisīja savu biznesiņu, dzīvo te jau daudzus gadus un ir laimīgs, ka viņam ir divas meitas, nevis dēli, kuriem asins vietā būtu uguns.

Viņš sauca tagadējos bēgļus par s**** iz********, kas ir pabiras, kuru dēļ tagad cieš arī viņš un viņa ģimene, jo angļi nešķiro - visi, kas ir tumšādaini, ir m****, kas izvaro viņu meitas un aplaupa viņus pašus. Viņš teica, ka tie, kas tagad pieprasa savu bēgļu statusu ir rūpīgi apmācīta armija, nemiernieki. Pietiekot ar 2% tādu militāri apmācītu cilvēku, lai sajauktu galvu pārējiem 98% un sākas nemieri.

Arābu jaunēkļiem vajag maz. Viņiem apsola darbu, ja viņi tiks valstī, kuru izvēlējušies kūdītāji, bet skarbā patiesība ir tāda, ka tad, kad tie jaunēkļi ir tikuši iekšā un dabūjuši to darbu, 80% viņu alga aiziet tiem, kas darbu dod un tā nauda tālāk aiziet nākošo nemiernieku vervēšanai. Sievietēm apsola drošu patvērumu un viņas izģērbj bērnus kailus, lai iežēlinātu militāristus, kas cenšas apturēt bēgļus.

Neviens eiropietis nesitīs sievieti ar kailu bērnu rokās, jo tas izraisa žēlumu. Viņš lamāja šo plānu iekarot Eiropu un nevis meklēt tajā patvērumu. Tā ir armija - tie nav bēgļi. Tās nav ģimenes, kas bēg. Tie ir vīrieši, kuriem maksā par masu nemieru celšanu. Viņu darbs ir iebiedēt visus, jo bailes ir pats spēcīgākais ierocis. Un šo bandītu dēļ cieš tie, kam patiešām palīdzība ir nepieciešama. Viņiem neviens vairs negrib palīdzēt. Viņus neglābj. Ja viņi tomēr tiek valstī, tad kļūst par savu glābēju vergiem un turpina dzīvot bailēs, tāpat kā tas bija viņu dzimtenē.


Tas viss man ļoti lika aizdomāties par visu situāciju no šāda punkta. Un jā, man palika bail. Tajā visā bija tik daudz loģikas. Es it kā nedzirdēju neko jaunu, bet dzirdēt to no ex-bēgļa mutes bija pavisam savādāk. Un beigās pateiktais - lai Allahs sargā mūs, kad viņu plāns izdosies, jo cietīs visi, lika uzmesties zosādai.

Mūsu sarunas laikā aiz manis stāvēja vēl divas sievietes, arābietes. Nokārtām galvām, klusēja. Ne tikai mēs baidāmies, baidās visi. Un man bail domāt, kas ir tas briesmīgais, kas var notikt. Grūti atteikties no savas pārliecības un vēl skaļi tajā atzīties. Ļoti grūti."

Avots:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153312912633392&set=a.192884513391.129413.626093391&type=3

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais