Piesakās jauni piedzinēju- konsultantu bandas upuri

© Valsts policija

Valsts policijā pieteikušies vairāki cilvēki, kuri, iespējams, cietuši no pretlikumīgām darbībām, ko pastrādājušas septembrī par divu ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu aizturētās personas.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA iespējamo cietušo skaitu neprecizēja, taču norādīja, ka viņu sniegtā informācija tiks rūpīgi pārbaudīta. Netiek arī precizēts, kādas pretlikumīgas darbības aizdomās turētie varētu būt veikuši.

Policija joprojām aicina ikvienu cietušo atsaukties, rakstot uz e-pasta adresi "kip@vp.gov.lv" vai zvanot 110.

Jau ziņots, ka Valsts policija aizdomās par divu ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu aizturējusi septiņas personas, tostarp noziedzīgajā vidē plaši pazīstamas personas ar lielu ietekmi uz Latvijas kriminālajām aprindām.

Pagājušajā piektdienā Rīgā pie kādas viesnīcas vairāki vīrieši nolaupīja divus ārvalstu - Zviedrijas un Īrijas - uzņēmējus. Policija tajā pašā dienā vērienīgā aizturēšanas operācijā pārtvēra uzbrucēju automašīnas brīdī, kad nolaupītie uzņēmēji tika transportēti. Visi septiņi uzbrucēji aizturēti, un pie viņiem tika atrasts policista formastērps, bruņu veste, traumatiskais ierocis un viltota policista apliecība.

Noskaidrots, ka noziedzīgās grupas dalībnieki pārģērbušies par policistiem un pie kādas viesnīcas Rīgā imitējuši aizturēšanu - rokudzelžos saslēguši divus ārvalstu uzņēmējus un, izmantojot šaujamieroci, likuši tiem sēsties savās automašīnās.

Izmeklētāju rīcībā esošā informācija liecina, ka nolaupīšanas mērķis, iespējams, bijusi naudas izspiešana, taču precīzs nozieguma motīvs tiks noskaidrots izmeklēšanā.

Aizturētie ir 26-56 gadus veci vīrieši, viņu vidū ir arī noziedzīgajā vidē plaši pazīstamas personas ar lielu ietekmi uz Latvijas kriminālajām aprindām. Daļa no aizturētajiem jau agrāk sodīti par līdzīgiem noziegumiem, pieciem no viņiem tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Kā pārliecinājās LETA, policijas medijiem izplatītās aizturēto personu fotogrāfijas ir līdzīgas SIA "Arvik" darbinieku fotogrāfijām. Šis uzņēmums sevi pozicionē kā ārpustiesas parādu piedziņas kompāniju. Pāris aizturēto personu fotogrāfijas ir līdzīgas "Arvik" mājaslapā atrodamā uzņēmuma galvenā konsultanta Jāņa Jūrmalnieka un konsultanta Mihaila Višņevska fotogrāfijām.

 

Latvijā

Tiesībsarga ieskatā Jelgavas novada domes deputāti izrādījuši nenopietnu attieksmi, vienaldzību un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa komunikācijas un uzvedības vērtēšanas atbilstoši deputātu ētikas normām, aizbildinoties ar interešu konfliktu.