Neatkarīgā policistu arodbiedrība lūdz palīdzību Zviedrijas valdībai

Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) nosūtīja Zviedrijas vēstniecībai Latvijā aicinājuma vēstuli Zviedrijas valdības vadītājam, premjerministram Fredrika Reinfelda kungam.

Uzrunājot Zviedrijas vēstnieku Latvijā V.E. Mats Staffanssona kungu, NPA ar viņa palīdzību vēršas pie Zviedrijas premjerministra Fredrika Reinfelda kunga un Zviedrijas valdības ar lūgumu sniegt Latvijas valdībai humanitāro un juridisko palīdzību sakārtot jautājumu par valsts dienesta automašīnas izmantošanas kārtību. Šis jautājums pēdējā laikā Latvijā kļuva ļoti aktuāls, jo dienesta mašīnas tiek izmantotas arī personīgai braukšanai uz darbu un no darba mājās, ģimenes locekļu pārvadāšanai, izklaidēs braucieniem, braucieniem uz teātri un cituviet.

Pēc NPA aprēķiniem ik gadu Latvijā, izmantojot valsts un pašvaldības dienesta mašīnas, tiek iztērēts ap 450 - 500 miljoniem latu (643 - 715 miljonu eiro). NPA uzskata, ka ir iespējas samazināt dienesta mašīnas izmantošanu. Tas ļautu Latvijas ekonomikai ik gadu ietaupīt 250 - 300 miljoniem latu.

Latvijas pilsoņi un NPA ir daļēji informēti par Zviedrijas valdībā noteikto kārtību, izmantojot dienesta transportlīdzekļus. Tāpēc NPA būs pateicīga, ja Zviedrijas valdība sniegs palīdzību Latvijas valdībai. Lūgts arī informēt NPA un Latvijas sabiedrību par rezultātiem.

Svarīgākais