Ļaudis ironizē par Belēviča “aizmirsto” miljonu

© Scanpix

Vakar masu medijus pāršalca ziņa, ka valsts ieņēmumu dienests (VID) pieprasījis Saeimas atļauju sodīt veselības ministru, deputātu Gunti Belēviču, jo tas savā ienākumu deklarācijā bija "aizmirsis" norādīt vienam miljona eiro apmēra aizdevumu. Veselības minists ierēdņiem piekrita, savu vainu atzina un pamatoja savu aizmāršību ar argumentāciju, ka naudiņu aizdevis dēlam. Šī, milijonu lielā aizdevuma "aizmiršana" patiesi sajūsminājusi sociālā tīkla twitter lietotājus.

Sociālo tīklu lietotāji ir pārsteigti par to, ka tik nopietnam cilvēkam var gadīties piemirst šāda apmēra aizdevumu un pauž dažādas teorijas, kā tas ministra kungam varētu būt gadījies. Citi savukārt dalās ar receptēm atmiņas uzlabošanai un atrodas arī tādi, kas rosina deputātam piemērot sodu, piemēram, likt rakstīt eseju par to, kādēļ slēpt miljonu ir slikti.

Labsirdīgāki ļaudis pauž savu prieku par to ka ministrs noteikti ir ļoti iepriecināts, jo galu galā atradis miljonu, bet izrādās ir arī viltnieki, kuri izlēmuši, ja jau G. Belēvičam ar to atcerēšanos, kam aizdevis naudu iet tik nelāgi, tad jāmēģina aizņemties nauda tieši no viņa.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais