Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Skolas dienā deputāti ēno pedagogus

Matemātikas skolotāja iedeva uzdevumu lapas par vektoriem arī deputātam Kārlim Krēsliņam (pa labi), kurš tās paņēma līdzi uz mājām, atzīstot, ka uzdevumi esot interesanti sastādīti. Noteikti tos atrisināšot, jo skaitļi viņam vienmēr patikuši © F64

Šonedēļ daļa Saeimas un pašvaldību deputātu un nozaru ministru, atsaucoties uz Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības akciju Skolas diena 2015, apmeklē skolas, lai ēnotu pedagogus. Arodbiedrība uzsver, ka pēdējo trīs gadu pieredze rāda: pēc šādām vizītēm tautas kalpi labāk izprot izglītības jomas prasības un vajadzības un nekavējoties arī ar atbalsta sniegšanu.

Šogad ēnotāju vidū ir arī deputāts Kārlis Krēsliņš, kurš iepriekš šādās akcijās neesot piedalījies. Vakar viņš devās uz Natālijas Draudziņas vidusskolu (te savulaik mācījusies viņa mazmeita), bet piektdien plānoja ciemoties Alūksnes novada divās mācību iestādēs – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā un Liepnas vidusskolā. «Tā ir mana dzimtā puse, tāpēc jo īpaši vēlos redzēt, kā tur dzīvo skolēnu un pedagogu saime,» teica deputāts. Viņš uzskata, ka šādas akcijas ir vajadzīgas, jo tās ļauj uzzināt vairāk par izglītības nozares problēmām. Viņš gan nejūtoties gluži nezinošs, jo ilgus gadus bijis pasniedzējs un Nacionālās aizsardzības akadēmijas rektors. Arī tagad sekojot līdzi izglītībā notiekošajam. Taču ir deputāti, kas neko daudz par šo jomu nav informēti, un viņiem nu noteikti vajadzētu aiziet uz kādu skolu – aprunāties uz vietas ar skolēniem un pedagogiem. Arī Natālijas Draudziņas vidusskolas direktors Pēteris Ševčenko atbalsta šādu ierosmi, jo citādi daudzi, arī deputāti, spriežot par skolām pēc principa – «lasījis neesmu, bet viedoklis ir». Viņš deputātam parādīja skolu – gan veco, neremontēto, daļu, gan renovēto spārnu. Skolas pārziņā esot trīs ēkas (ieskaitot sporta kompleksu ar diviem baseiniem) ar kopējo platību 18 000 kvadrātmetru. Viņš paskaidroja, ka vidusskola veidojusies, apvienojoties trim mācību iestādēm: Rīgas 99. vidusskolai, Natālijas Draudziņas ģimnāzijai un Rīgas Centra sākumskolai. Patlaban skolēnu skaits esot augošs un te mācās 670 skolēnu, bet strādā ap 80 pedagogu.

K. Krēsliņš piedalījās arī matemātikas stundā, ko 10. klasei vadīja Maira Tuklere. Pēc tam viņš skolai iedāvināja savu grāmatu Gods kalpot Latvijai un atbildēja uz skolēnu jautājumiem – lielākoties par šobrīd tik aktuālo bēgļu jautājumu.