Evakuētie vilciena Rīga-Maskava pasažieri sajūsmā par uzņemšanu Jēkabpilī

© wikipedia

Evakuētie pasažieru vilciena Rīga-Maskava pasažieri pauduši sajūsmu par viņu uzņemšanu Jēkabpilī, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

"Fantastiska evakuēto pasažieru uzņemšana Krustpils kultūras namā. Jēkabpils mērs ierodas ar uzrunu. Paldies visiem jaukajiem krustpiliešiem!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" savu viedokli paudusi arī vilciena Rīga-Maskava pasažiere Linda Matisone.

Dodoties atpakaļ uz vilcienu, Matisone ierakstījusi: "Žēl, ka brīdis Krustpils kultūras namā bija tik īss. Koncerts bija lielisks - trīs vilciena pasažieres spēlēja vijoli un klavieres. Skaisti!"

"Šī ārkārtas situācija izveidojās Jēkabpils teritorijā. Mūsu pienākums bija reaģēt, sniedzot iespējamo atbalstu, ko mēs arī izdarījām. Tā bija cilvēciska attieksme pret vilciena pasažieriem, kuri nonākuši ārkārtas situācijā," atzina Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija).

Jēkabpils mērs pateicās visiem, kas iesaistījās palīdzības sniegšanā - SIA "Jēkabpils autobusu parks" un kafejnīcas "Krustpils Ceļavējš" darbiniekiem, kā arī Krustpils kultūras nama administrācijai.

Reaģējot uz 20.septembra vakarā saņemto informāciju par vilcienā Rīga-Maskava it kā ievietotu spridzekli un gādājot, lai vilciena pasažieriem nebūtu jāstāv aukstumā Krustpils dzelzceļa stacijā, Jēkabpils pilsētas pašvaldība organizēja trīs autobusus, kas nogādāja pasažierus Krustpils kultūras namā, kur viņi tika cienāti ar siltu tēju, ar muzikāliem priekšnesumiem viņus uzmundrināja trīs pasažieres.

Jau vēstīts, ka vakar, 20.septembra vakarā, ap plkst.19.30 Jēkabpils policijas dežūrdaļā tika saņemta informācija par to, ka pasažieru vilcienā Rīga-Maskava atrodas sprādzienbīstams priekšmets.

Policija nekavējoties sāka pasažieru evakuāciju, tika norobežots perimetrs. Uz notikuma vietu tika izsaukti glābšanas dienesta un ātrās medicīniskās palīdzības darbinieki, kā arī pretterorisma vienības "Omega" darbinieki.

Ap plkst.23 vilciena pārmeklēšana tika pabeigta - sprādzienbīstami priekšmeti tajā netika atrasti. Pasažieri ar autobusiem tika nogādāti atpakaļ uz vilcienu un varēja turpināt ceļu.

Saistībā ar notikušo policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu iestādē, uzņēmumā vai citā objektā vai novietošanu iestādes, uzņēmuma vai cita objekta ārpusē.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju par notikušo policija pagaidām nesniedz.

Svarīgākais