Vircavs: Valsts atbildību Zolitūdes traģēdijā noveļ uz pašvaldības pleciem

© f64

Valsts savu atbildību Zolitūdes traģēdijā mēģina novelt uz pašvaldības pleciem, aģentūrai LETA pauda Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Tā būvvaldes vadītājs komentēja Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas lēmumu arī viņu un Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu minēt kā par traģēdiju politiski un morāli atbildīgos.

Vircavs norāda, ka jūtas līdzatbildīgs traģēdijā "tikpat lielā mērā, cik jebkurš sabiedrības loceklis", tomēr komisijas lēmums, viņaprāt, ir valsts mēģinājums savu atbildību novelt uz pašvaldības pleciem.

Būvvaldes vadītājs norādīja, ka ir skaidrs traģēdijas pamatcēlonis - nepilnības būvniecības regulējumā, ko iepriekš apstiprinājusi arī minētā komisija.

"Komisija ar šodienas lēmumu nonākusi pretrunā ar iepriekš fiksēto, jo šādi pārmet būvvaldei normatīvu ievērošanu - to, ka pašvaldība nevarēja darīt vairāk par likumā noteikto," sacīja Vircavs. "Valsts mēģina novelt atbildību uz cilvēkiem, kas strādāja," pārliecināts būvvaldes vadītājs.

Tāpat viņš uzsvēra, ka atsevišķi deputāti, piemēram, Artuss Kaimiņš (LRA), acīmredzot nav informēti par iepriekšējām būvvaldes aktivitātēm, jo šodien pārmet būvvaldei nekā nedarīšanu likumdošanas uzlabošanas nolūkā. "Mēs jau pirms traģēdijas likumdevējiem sūtījām vairāk nekā 50 priekšlikumus, kas būtu jāiekļauj regulējumā. Tomēr tajos sāka ieklausīties tikai pēc traģēdijas," sacīja būvvaldes vadītājs, norādot, ka iepriekš pie varas esošās partijas neko nav darījušas, lai būvniecības likumdošanu sakārtotu, bet pēc notikušās traģēdijas savu neizdarību pārmet pašvaldībai, kurai nav deleģētas tiesības izdot likumus.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien atbalstīja deputātes Ingunas Rībenas (VL-TB/LNNK) priekšlikumu galaziņojumā kā par traģēdiju politiski un morāli atbildīgos minēt arī Rīgas domes priekšsēdētāju Ušakovu un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Vircavu.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais