Ušakovs: Manu atbildību Zolitūdes traģēdijā noteiks vēlētāji

© F64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka viņa morālā un politiskā atbildība Zolitūdes traģēdijā jāvērtē viņa vēlētājiem, nevis traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai.

Ušakovs aģentūrai LETA pauda, ka viņam noteicošais ir viņa vēlētāju viedoklis un viņa atbildība traģēdijā tiks novērtēta 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

"Es, protams, ar cieņu izturos pret parlamentārās komisijas viedokli, pat neskatoties uz atsevišķu tās biedru apšaubāmām īpašībām. Taču esmu vēlēts politiķis, un vēlētāju viedoklis man ir noteicošais," norāda Rīgas mērs.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien atbalstīja deputātes Ingunas Rībenas (VL-TB/LNNK) priekšlikumu galaziņojumā kā par traģēdiju politiski un morāli atbildīgos minēt arī Rīgas domes priekšsēdētāju Ušakovu un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Vircavu.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais