Dombrava: Bēgļi Eiropā uzvedas kā mežoņi

© f64

Nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un Brīvībai/LNNK valdes loceklis un Saeimas deputāts Jānis Dombrava savā twitter profilā izteicis savas domas par aktuālo bēgļu jautājumu, imigrantus nodēvējot tos par "mežoņiem, kuri nerespektē likumu".

Jau ziņots, ka Latvijas pozīcijai bēgļu jautājumā ir jābūt pieņemtai ātrāk, nekā plānots. Otrdien vēlu vakarā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) saņēmusi ziņu no Briseles, ka 8.oktobrī paredzētā Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru sanāksme pārcelta uz 22.septembri. Līdz ar to līdz šim brīdim ir jābūt pieņemtai Latvijas pozīcijaibēgļu jautājumā.

Kā ziņots, arī pēc diskusijām ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pirmdien un otrdien Saeimā pārstāvētie politiskie spēki būtiski savu nostāju bēgļu jautājumā nav mainījuši, un vienošanās par iespējamo kompromisu vēl nav panākta.

Šodien notiks valdības ārkārtas sēde saistībā ar pozīcijas formulēšanu bēgļu jautājumā. Pirms tam notiks koalīcijas partneru sanāksme.

Latvijas valdība iepriekš vienojās, ka valsts divu gadu laikā varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus, tomēr saskaņā ar Eiropas Komisijas priekšlikumu papildus Latvijai būtu jāuzņem vēl 526 bēgļi, līdz ar to kopumā - 776 bēgļi.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais